Europarlamentarul bihorean Emilian Pavel a făcut bilanțul activităților pe anul 2018

0
1183
Sursa foto: Instagram

Europarlamentarul Emilian Pavel a făcut bilanțul activităților sale din cadrul Parlamentului European pe anul 2017

Europarlamentarul bihorean și-a prezentat pe blogul personal, o parte dintre realizările obținute în 2017, dar a și făcut o scurtă listă a prioritățile pe care le are, la Bruxelles, pentru acest an

„Anul care s-a încheiat recent a fost, pentru mine, unul plin, și în calitate de deputat european am obținut câteva rezultate foarte bune pentru România”, a declarat tânărul politician.

Printre reușitele bihoreanului se numără faptul că a ocupat locul al 3-lea în delegația României ca și număr de amendamente depuse.

„Dincolo de criteriul pur cantitativ, în toate amendamentele mele am urmărit cu prioritate protejarea intereselor României, ale angajaților și firmelor românești, protejarea dreptului de liberă circulație în cadrul Pieței Unice Europene, a educației necesare secolului XXI și a unei societăți digitale. Mai mult, sunt un luptător îndărjit pentru dreptul României de a face parte din spațiul Schengen și am obținut rezultate foarte bune în acest sens. De asemenea, susțin cu toate forțele protejarea românilor care trăiesc în afara țării, fie că este vorba de Marea Britanie, Italia sau Ucraina”, a precizat social-democratul.

Totodată, în anul 2017, Emilian Pavel a lansat un proiect pe care acesta îl numește a fiind proiectul său de suflet, denumit „Urmașii Marii Unirii”, al cărui scop principal îl reprezintă cinstirea memoriei participanților din județul Bihor, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, din Decembrie 1918.

„Ne dorim să aducem în atenția românilor, urmași ai delegaților, dar nu numai, sacrificiul și devotamentul acestora. Valorile pentru care acești români au luptat și s-au sacrificat trebuie să reprezinte modelul unei noi generații, care să ducă România mai departe și să-i asigure locul cuvenit în cadrul construcției europene”, potrivit europarlamentarului.

Realizările social-democratului bihorean nu au rămas nerăsplătite, dat fiind că Emilian Pavel a fost votat europarlamentarul anului 2017 la categoria angajabilitate și ocuparea forței de muncă și a fost nominalizat la titlul de europarlamentar al anului pentru egalitatea de gen.

În cadrul dosarului Sistemul european de intrări-ieșiri, Pavel a avut mai multe întâlniri în care a susținut ca atât România cât și Bulgaria să fie parte a acestui sistem, negocierile având ca rezultat faptul că țara noastră a primit accesul pasiv la VIS –Sistemul de Informare privind Vizele, contribuind și la lupta Uniunii Europene împotriva fraudei, a evaziunii fiscale și a practicilor ilicite în domeniul fugii de plata taxelor și impozitelor datorate statului.

Totodată, potrivit europarlamentarului, acesta a promovat în Parlamentul European și a contribuit la lansarea proiectului Taxed, un proiect european pilot care susține educarea tinerilor europeni cu privire la importanța taxelor și a impozitelor.

În ceea ce privește județul Bihor, acesta s-a implicat în promovarea județului, în sensul posibililor parteneri comerciali și de investiții, dar și ca destinație turistică pentru companiile și cetățenii chinezi. „Am realizat aceste lucruri fiind invitat să particip la o misiune a Parlamentului European, în cadrul unei vizite de documentare în patru orașe chineze”, a declarat Pavel

Pentru anul 2018, europarlamentarul bihorean își propune să susțină interesele României, a rolului și a locului ei în Europa, promovarea politicilor de sprijinire a tineretului, antreprenoriatului, a inovării și a agendei digitale, promovarea educației, a oportunităților de finanțare europeană, precum și a politicilor pentru egalitatea de gen.

„Pe lângă acestea, mă voi implica direct atât în ceea ce privește aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, prin continuarea proiectului Urmașii Marii Uniri, dar și în sprijinirea pregătirii președinției române a Consiliului UE, care va începe în data de 1 Ianuarie 2019. Sunt două priorități majore, pentru care voi investi multă energie și creativitate”, a precizat în final, social-democratul Emilian Pavel.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here