Emil Boc este audiat la DIICOT

0
1118
Sursa foto: transilvaniareporter.ro

Primarul clujean Emil Boc este audiat astăzi la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan

Audierea vine în contextul în care, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu, cel de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, le-a spus procurorilor că în acest caz sunt implicaţi ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar.

„A fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără domnul Boc, care a fost operat şi la stat şi la privat. (…) Credeţi că există vreo chitanţă în acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învăţat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar „, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

În același timp, edilul și fostul premier, Emil Boc susţine că nu a beneficiat de tratament preferenţial din partea medicului Mihai Lucan, iar contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, afirmă că a fost aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca el să fie ales primar.

„Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial din partea domnului Lucan, am avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată. În condiţiile în care actul medical se putea realiza în Cluj-Napoca, am considerat firesc să am intervenţia medicală acasă şi nu în străinătate”, a declarat Emil Boc.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a fost audiat şi el în această cauză a declarat că afirmaţiile deputatului Emanuel Ungureanu în ceea ce îl privesc sunt „absolut nereale” şi că toate controalele pe care le-a demarat ministerul la Institutul de transplant renal de la Cluj au fost făcute în colaborare cu DIICOT.

Procurorii au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, potrivit surselor judiciare.

 

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here