iPhone X a monopolizat producția de ecrane AMOLED

0
797
Sursa foto: linkedin.com

Monopolizarea celor de la Apple a ecranelor AMOELED, pune acum în pericol producerea altor modele smartphone

Pentru a putea furniza ecrane cu tehnologie Active Matrix OLED (AMOLED cum este ea cunoscută popular), Samsung este sigura companie care deţine fabrici suficient de avansate tehnologic pentru a livra volumul de ecrane necesar producerii unui smartphone de vârf de gamă cum este iPhone X.

Însă cu toate acestea, datorită cerinţele stricte de calitate impuse de cei de la Apple, întind la maximum capacitatea de producţie, reușind să reducă accesul altor producători de smarphone la ecranele AMOLED livrate de Samsung.

Cu toate că cei de la Samsung înregistrează profituri uriașe datorită producției de ecrane premium pentru concurentul lor principal, din păcate asta presupune că ceilalți producători din piață rămân cu o capacitate limitată pentru aceste produse, fiind nevoiți să aleagă produsele furnizorilor precum LG Display, Sony, Panasonic, etc.

Sursa foto: sammobile.com

Pentru a contracara aceste monopol al celor de la Apple, companiile mari precum Huawei Technologies, Oppo şi Xiaomi Technology au în vedere alternative la ecranele AMOLED, în speță un nou tip de iluminare pentru ecrane LCD convenţionale, numită mini LED, care permite decuparea şi modelarea ecranului după forma carcasei la fel ca soluţiile AMOLED.

Rezultatul acetei alternative ar putea fi produse smartphone cu un design similar celor care folosesc soluţiile AMOLED livrate de cei de la Samsung, dar mai puţin costisitoare.

În goana pentru monopol, cei de la Apple sunt în negocieri şi cu reprezentanţii companiei LG Display, aceasta urmând să devină cel de al doilea furnizor de ecrane AMOLED, acestea fiind rezervate unui model iPhone de 6.5”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here