Fostul șef al BMW Motorsport a dat de pământ cu noul Golf GTI

0
672
Sursa foto: wheelsmag.com.au

Albert Biermann, fostul șef al celor de la BMW M, a făcut anumite declarații extrem de dure legate de modelul Golf GTI al celor de la Volkswagen

Biermann este un personaj important pentru industria auto mondială, având o experiență de 30 de ani petrecuți la BMW, de unde a condus legendara divizie de performanță M GmbH, și care în urmă cu doi an a fost cooptat de cei de la Hyundai pentru a duce divizia sport N la succes.

Actualul șef al diviziei de performanță de la Hyundai a făcut o serie de declarații despre rivalul Golf GTI la Detroit, acolo unde sud-coreenii au expus, și două modele de performanță.

După destul de multe luni de teste, sud-coreenii au lansat anul trecut primul lor model de performanță pur-sânge, pe care l-au botezat i30 N, care a fost prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Modelul în cauză este Veloster N, un hot-hatch de 275 de cai putere care este gândit să rivalizeze cu Focus-ul ST sau cu Volkswagen-ul Golf GTI.

Modelul sud-coreenilor nu a intrat înca în productie, însă Biermann a și început să compare modelul cu diferiți rivali, care de-a lungul timpului și-au dovedit calitatile.

Sursa foto: 4tuning.ro

La Detroit, Biermann a atacat direct modelul Golf GTI, despre care a declarat că „se poate să existe un GTI potrivit pentru circuit, însă nu este cazul unui GTI standard. Este o mașină bună, însă după două ture de circuit s-a terminat distracția. Adica, stiți cu toții asta,” le-a spus Albert Biermann jurnalistilor.

Desigur, afirmațiile fostului șef al celor de la BMW M nu au rămas fără reacții din partea oficialilor Volkswagen, iar Michael Bartsch, directorul diviziei australiene, a declarat că în prezent „se fac afirmații extraordinare de la niște rivali care nu se află înca la vânzare. În timp ce și o mașina slabă poate transforma o zi pe circuit în ceva special, expertiza și experiența necesară construirii unui GTI sau a unui R – mașini care excelează și în lumea reală – este ceva mai greu de câștigat.”

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here