Consiliul Județean Bihor a lansat aplicația BUS Bihor

0
1782
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Consiliul Județean Bihor a lansat joi, prin Autoritatea Județeană de Transport, o aplicație mobilă care furnizează călătorilor date despre transportatorii în comun din județ, rute, stații dar și timpi de așteptare. 

Conducerea Consiliului Județean Bihor a anunțat, joi că începând cu această săptămână, o aplicație mobilă va furniza călătorilor date privind mobilitatea mijlocelor de transport în comun.

Aplicația busbihor poate fi descărcată atât pe telefoanele care folosesc Android cât și pe cele cu iOS, bihorenii aflând astfel direct pe telefonul mobil stațiile, cursele, timpii de așteptare a mijloacelor de transport în comun.

„Suntem singurul județ din România care are posibilitatea să ofere călătorului informații în timp real despre mobilitatea mijloacelor de transport în comun. Am vrut să facem un sistem de transport mai accesibil pentru cetățean astfel încât să renunțe la practica obișnuită de a utiliza transportul neautorizat, așa zișii pirația declarat directorul Autorității Județene de Transport, Vlad Gaje.

De asemenea, călătorii vor avea ocazia să evalueze cursa pe care circulă și să facă inclusiv sugestii, astfel Autoritatea Județeană de Transport va avea o statistică mai exactă a activității pe care o desfășoară transportatorii din județ.

„Am reușit să transparentizăm integral transportul în comun pe raza județului Bihor. Poliția primește aceste date. Discutăm despre aducerea în consens, la un numitor comun, a 42 de firme de transport în comun din județa declarat președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor.

Potrivit Autorității Județene de Transport, pe raza județului nostru operează în prezent 257 de vehicule, toate fiind dotate cu echipamente GPS.

Consiliul Județean Bihor a preluat cheltuielile cu achiziționarea, montarea dar și asigurarea mentenanței sistemelor GPS, sumă care se ridică la puțin peste 200 mii lei, iar aplicația mobilă care a fost lansată ieri, a costat 52.400 lei, putând să furnizeze date în timp real, pe o perioadă de 24 luni.

Potrivit statisticilor, în județul Bihor, între 25-30.000 de persoane folosesc transportul în comun, iar în anul 2017, polițiștii au reținut nu mai puțin de 17 certificate de înmatriculare ale unor autovehicule folosite de transportatori neautorizați și au aplicat peste 500 de sancțiuni.

În luna aprilie 2017, Consiliul Județean a lansat programul de monitorizare a transportatorilor de persoane,

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here