Proiectul de sănătate a Consiliului Județean Bihor a primit aviz favorabil

0
1125
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Consiliul Județean Bihor a primit aviz favorabil din partea BRECO pentru proiectul cu apel restrictiv pe sănătate

În calitate de Partener Lider al proiectului cu apel restrictiv pe sănătate, Consiliul Județean Bihor a fost înștiințat oficial joi, 18 ianuarie a.c., de către BRECO, că în urma deciziei Comisiei de Monitorizare din 14 – 15 decembrie 2017 de la Szeged, proiectul a trecut de faza administrativă a evaluării.

În cadrul următoarei etape, cea a evaluării calitative pentru „Proiectul integrat pentru dezvoltarea durabilă în zona montană a județului Bihor, îmbunătățirea accesului și dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervențiilor medicale în situații de urgență”, se va analiza totodată și incidența ajutorului de stat.

Având o valoare totală de 9.474.159,01 Euro inclusiv TVA, proiectul a fost depus în cadrul programului de finanțare Interreg V-A România – Ungaria 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 – Îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire a sănătăţii (Cooperare în domeniul sănătăţii şi prevenţiei bolilor), Prioritatea de investiții (PI) 9/a: – Investiţii în infrastructura medicală și socială.

Conform lui Adrian Șimon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, rezultatul final al evaluării va fi gata pe parcursul lunii mai 2018.

„Bihorul și-a respectat angajamentele privind proiectele strategice, atât cel în care suntem Lider, cât și la cele culturale unde ne-am alăturat ca partener municipiului Debrețin, astfel că avem șansa de a câștiga județului aproximativ 13.9 milioane Euro”, a declarat președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here