Mai mulți arbori au fost masacrați în weekend în parcul Bălcescu

0
1079
Sursa foto: exclusivnews.ro

Vineri, primăria a demarat o acțiune de „toaletare” a arborilor din parcul Bălcescu

Sâmbătă, 20 ianuarie, în parcul Bălcescu, mai mulți arbori au fost puși la pământ în cadrul unei acțiuni de „toaletare” a Primăriei Oradea, în acțiune fiind incluși și arbori sănătoși și nu prezentau vreun pericol pentru orădeni.

Problema a fost sesizată de către Orlando Balaș, un ecologistului orădean și chiar fost consilier al primarului Ilie Bolojan pe probleme de protecţia mediului.

Sursa foto: orlandobalas.wordpress.com

„Marea majoritate a arborilor tăiați erau perfect sănătoși, după cum se vede și din aceste fotografii. Cîțiva, puțini, erau într-adevăr scorburoși. Persoanele care secționau trunchiurile retezate îmi tot repetau că arborii erau un pericol pentru populație, că nu mi-ar fi convenit să cadă peste copiii mei. Adevărat, dacă erau arbori foarte slăbiți de boală, puteau cădea la un moment dat. Dar un arbore sănătos e doborît doar de fenomene meteorologice extreme, în timpul cărora omul nu prea stă în parc”, a scris orădeanul pe blogul său.

Viceprimarul Florin Birta, a oprit temporar decizia masacrului din parcul Bălcescu, și a declarat că „au fost nişte solicitări venite din partea celor care locuiesc în zonă şi de la administratorul parcului”, insistând că municipalitatea a primit OK-ul de la Ocolul silvic.

Sursa foto: orlandobalas.wordpress.com

„Starea mizerabilă a parcului, cu bănci rupte, cu mizerie peste tot, fără iarbă, fără arbori, se pare că nu deranjează pe nimeni. Deranjează numai ultimii arbori rămași în picioare, care ocupă locul care s-ar putea închiria la unul din nenumăratele tîrguri care se țin în acest fost parc al Oradiei” a mai scris Orlando Balaș pe blogul său.

Sursa foto: orlandobalas.wordpress.com

Totodată, viceprimarul a adăugat că va reveni în teren luni și va relua spre analiza documentația din cadrul Direcției Tehnice.

Sursa foto: orlandobalas.wordpress.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here