Apple ar putea renunța la unul din cele mai populare modele de smartphone de pe piață

0
656
Sursa foto: linkedin.com

Apple ia în calcul posibilitatea de a renunța la unul din modelele cele mai râvnite modele de smartphone

Apărut spre finalul anului 2017, iPhone X este cel mai scump smartphone de pe piaţă şi totodată unul care a fost foarte greu de găsit în magazine la finele lui 2017, dat fiind că cererea depășea capacitatea celor de la Apple de a produce smartphone-ul.

Cu toate că cererea a fost destul de mare inițial, se pare că Apple ia în calcul să renunțe complet la iPhone X din această vară, fiind înlocuit din toamnă cu un model de dimensiuni mai mare dar și mai ieftin.

Cei de la Apple au prezentat iPhone X ca fiind un model aniversar, ce avea rolul de a marca aniversarea a zece ani de la apariţia primului smartphone din această serie.

Ca regulă, Apple ieftinește modelele apărute pe piață cu un an în urmă, și le păstrează în ofertă drept opțiuni de buget pentru clienți, însă iPhone X se pare că nu va beneficia ce această opțiune.

Sursa foto: sammobile.

Modelele iPhone 8 şi 8 Plus se pare că vor rămâne pe piaţă în 2019, în special pentru cei care nu sunt pregătiţi să renunţe la TouchID, iar iPhone X ar putea fi înlocuit complet de o serie nouă de produse ce vor păstra design-ul, însă vor creşte în dimensiuni.

Potrivit celor de la go4it, informaţiile provin de la analistul Ming-Chi Kuo, care urmăreşte de o vreme îndeaproape compania Apple şi face de obicei declaraţii în legătură cu planurile acesteia, declarații care de cele mai multe ori se confirmă.

Analistul sugerează că producţia de iPhone X ar putea fi oprită complet în această vară, fiind considerat în acel moment „end of life”, iar noile iPhone-uri din acest an vor păstra ecranele edge-to-edge cu panou OLED, sistemul FaceID şi camera foto duală orientată pe verticală de pe spate, însă vor oferi diagonale de 6,1, respectiv 6,5”.

De asemenea, potrivit lui Ming-Chi Kuo, tot în 2018 vom vedea cel mai probabil un nou model al versiunii iPhone SE, ce va păstra dimensiunile reduse ale modelelor iPhone 5, însă vor beneficia de un hardware actualizat.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here