Start-up-ul orădean Typing DNA a ajuns la acceleratorul Techstars New York.

0
1396
Sursa foto: umca.com

Startup-ul de origine orădeană de cybersecurity, Typing DNA, a fost acceptat la ediția de iarnă a acceleratorului Techstars New York

Cei de la Typing DNA realizează un produs de analiză a tiparelor de tastare a utilizatorului prin care se pot înlocui parolele. Practic, este vorba de un proiect de biometrie și de analiza modului de tastare.

Ideea fondatorilor a fost atât de interesantă, încăt a fost acceptată la ediția de iarnă a Techstars New York, care este cel mai bun program al celor din SUA, având în vedere că evaluarea financiară a companiilor care ies din program e cea mai mare.

La ediția din această iarnă al Techstars din New York au aplicat un număr impresionant de 1.500 de companii, iar până în prezent, nu mai puțin de 1.200 de companii au trecut prin programele companiei.

Compania orădeană, Typing DNA are deja și primii clienți plătitori, ceea ce reprezintă un pas foarte important pentru toate startup-urile, având și programe pilot cu diferite bănci.

„Domeniile principale pe care le țintim sunt online learning/online assesment și banking/fintech. Technic vorbind, poate fi vorba de orice companie care folosește autentificare în doi pași”, a declarat unul din fondatori, Raul Popa.

„Am ales Techstars NYC pentru faptul că e locul unde sunt cei mai valoroși potențiali clienți, pentru că Techstars are o rețea globală și filosofia că nu trebuie să fii în Silicon Valley ca să reușești și pentru că acceleratorul din New York e un program de top în cadrul Techstars, iar oamenii și mentorii sunt absolut incredibili”, a mai declarat cofondatorul Raul Popa.

În prezent, compania Typing DNA are 5 oameni full time, printre care și cofondatorii Raul Popa și Cristian Tamaș, iar investitorii principali sunt Adrian Gheară și Radu Georgescu, prin intermediul Gecad Ventures, Dan Mihăescu, Alex Negrea și Lucian Todea.

Pentru acest an, obiectivul companiei este să ajungă numărul 1 în domeniul de typing biometrics și să crească agresiv la nivel de echipă și clienți.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here