Europass – în pas cu viitorul

0
1030
Sursa foto: Instagram

Europarlamentarul bihorean, Emilian Pavel a votat în favoarea revizuirii Europass

Dosarul se află acum în procedura de negocieri între Parlamentul European și Consiliu, co-legiuitorii din Uniunea Europeană.

„În această săptămâna, la Bruxelles, în comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European, am votat, alături de colegii noștri din comisia pentru cultură și educație, pentru suținerea revizuirii instrumentului Europass” a declarat Emilian Pavel

Potrivit președintelui executiv al PSD Bihor, revizuirea Europass va asigura o mai bună înțelegere, dar și mai multă interoperabilitate, în evaluarea de către angajatori a abilităților și calificărilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Proiectul actului legislativ va fi votat, cel mai probabil, în sesiunea plenară a Parlamentului European din luna Martie, urmând să fie apoi aprobat și de Consiliul UE. Decizia finală va deveni aplicabilă în 20 de zile de la publicarea ei în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

„Ne-am asigurat de asemenea că acest instrument va servi mai bine persoanele cu dizabilități și va asigura o și mai bună protecție a datelor personale” a ținut să precizeze Pavel.

Din 2005 și până în prezent pagina de internet Europass a fost accesată de peste 126 de milioane de ori și peste 60 de milioane de CV-uri au fost create online, făcând din acest instrument una dintre cele mai de succes și mai cunoscute initiative ale UE.

El vine în sprijinul mobilității educaționale și al forței de muncă în Europa, făcând atât abilitățile cât și calificările oamenilor mai ușor de înțeles pentru toți cei implicați – studenți, angajatori, șomeri sau educatori.

Important de precizat este că,pPortofoliul Europass este format din cinci documente: CV, pașaport lingvistic, secțiunea de certificate, secțiunea de diplome, precum și un document de mobilitate.

„Vom realiza de acum o simplificare dar și o modernizare a felului în care cetățenii europeni își vor prezenta abilitățile, calificările și experiența. Credem că el va corespunde cerințelor erei digitale și că va fi un instrument efficient și ușor de folosit, care își poate aduce propria contribuție la generarea de creștere economică, dar și la mai multă competitivitate în Europa. Este extrem de important să popularizăm acest instrument care va deveni curând și mai modern și mai util și mai eficient” a mai adăugat eurodeputatul Emilian Pavel.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here