A murit fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad

0
1006
Sursa foto: mashable.com

Ingvar Kamprad, unul dintre cei mai puternici antreprenori din lume, a murit

Ingvar Kamprad a construit un gigant de peste 35 de miliarde de euro, și a lăsat în urma sa un imperiu de peste 400 de magazine şi 200.000 de angajaţi.

Fondatorul lanţului suedez de mobilă IKEA, Ingvar Kamprad, a decedat la vârsta de 91 de ani, în casa lui din Smaland, Suedia.

„Fondatorul IKEA şi Ikano, şi unul dintre cei mai buni antreprenori ai secolului 20, Ingvar Kamprad, s-a stins din viaţă, din cauze naturale, în casa sa din Smaland, Suedia, în data de 27 ianuarie”, au transmis reprezentanții companiei IKEA.

Suedezul a fondat IKEA la 17 ani şi a transformat brandul în cel mai mare retailer de mobilă din lume, ajungând unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, nefiind implicat într-un rol de conducere al IKEA din anul 1988, fiind însă consilierul principal al board-ului încă de pe atunci.

Miliardarul era cunoscut drept un om care trăieşte modest şi economiseşte mult, dar și că se îmbrăca de la magazine second-hand, iar potrivit suedezului, aceasta este una dintre principalele calităţi care l-a ajutat să transforme IKEA într-unul dintre cele mai cunoscute şi de succes branduri din lume.

IKEA România a înregistrat pe 2017 un total al vânzărilor de aproape 587 de milioane de lei, fără TVA și un număr de 3,3 milioane de vizitatori în magazinele sale cu peste 670 de angajaţi. Până la sfârşitul verii anului 2018 urmează să se deschidă al doilea magazin din Bucureşti, care va fi situat pe bulevardul Theodor Pallady.

Investiţia totală este de aproape 90 de milioane de euro, iar noul magazin va genera peste 300 de noi locuri de muncă.

Imperiul IKEA însumează peste 400 de magazine şi peste 200.000 de angajaţi la nivel mondial, cu o cifră de afaceri de peste 35 de miliarde de euro.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here