Un nou scandal al emisiilor a lovit piața auto din Germania

0
817
Sursa foto: rix.co.uk

După scandalul Dieselgate, industria auto din Germania e lovită de un nou scandal 

Producătorii auto germani au condamnat experimentele din segmentul pieței auto, prin care au fost expuși oamenii la emisii de fum de motorină, cu promisiunea fermă să investigheze testele.

Studiul a fost realizat de Universitatea Aachen din Germania și susţinut de către un grup fondat de Volkswagen AG, Daimler AG şi BMW AG, iar rapoartele ce fac legătură la testele folosite au declanşat recursuri politice, iar unii producători de maşini au început să se distanţeze.

Dieselul rămâne un un punct important de profit pentru producătorii de automobile germane, cu toate că cererea a scăzut în Europa, din cauza scandalului din 2015 al companiei Volkswagen privind emisiile de motorină.

Directorul Centrului de Management Automotive din Bergisch Gladbach, Germania, Stefan Bratzel „această acţiune arată că producătorii de automobile au depăşit marcajul moral şi etic în lupta lor de a atrage oamenii să achiziţioneze vehicule care se alimentează cu motorină şi pune mai multă presiune pe politicieni să acţioneze în domeniul motoarelor diesel”.

Aceste investigaţii dau o nouă lovitură pentru performanţa tehnică dar şi pentru eficienţa vehiculelor principalilor producătorilor germani, iar acţiunile subminează în continuare imaginea motorinei, intensificând o luptă din ce în ce mai mare privind salvarea tehnologiei pe fondul înrăutăţirii situaţiei politice.

Acest studiu a avut ca participanţi un număr 25 de persoane care respirau din evacuarea unui vehicul alimentat cu motorină, la clinica utilizată de Universitatea Aachen, conform publicației Stuttgarter Zeitung, care au citat rapoartele anuale ale Grupului European de Cercetare pentru Mediu şi Sănătate din Sectorul Transporturilor (EUGT), de anul trecut.

Universitatea Aachen a sărit în apărarea studiulului, declarând că acesta a fost aprobat de un consiliu independent de etică şi s-a concentrat pe efectele asupra sănătăţii la locul de muncă, spre exemplu sudori sau mecanici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here