Apple este cercetat în SUA din cauza încetinirii funcțiilor modelelor iPhone

0
704
Sursa foto: google.com

Compania Apple este sub lumina reflectoarelor în SUA, după ce compania a încălcat mai multe proceduri de siguranță

Departamentul american al Justiţiei şi Comisia pentru Siguranţă Comercială din SUA verifică în prezent dacă cei de la Apple a încălcat mai multe proceduri de siguranţă prin intermediul cărora s-au încetinit funcţiilor modelelor mai vechi de iPhone.

Investigaţia autorităților din SUA este în faza preliminară, astfel că este dificil de anticipat dacă vor fi sau nu adoptate măsuri de sancţionare.

Comisia pentru Siguranţă Comercială a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă, iar până în prezent compania Apple nu a avut nicio reacţie faţă de aceste dezvăluiri.

În primele luni ale anului 2017, cei de la Apple au efectuat o actualizare de softuri ce a afectat modele mai vechi de iPhone, urmând ca în decembrie 2017, compania să admită că a încetinit performanţele de funcţionare ale unor modele mai vechi de iPhone, cu scopul de a prelungi durata sarcinilor acumulatorilor, promițând totodată o actualizare de atenuare a problemelor.

În comunicatul celor de la Apple emis în decembrie 2017, reprezentanții au admis că a încetinit funcţiile modelelor mai vechi de iPhone, explicând că acumulatorii unora dintre aceste dispozitive pot provoca oprirea bruscă la modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE şi iPhone 7 au rolul încetinirii unor funcţii pentru a limita solicitările de tensiune electrică.

Conform specialiștilor din IT, aceste actualizări de sisteme pot avea ca efect şi încetinirea anumitor funcţii ale smartphone-urilor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here