Lovitură dură pentru PNL Bihor. Adrian Szatmari a câștigat procesul intentat grupului PNL din Consiliul Județean Bihor

0
2973
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Celebra ceartă din deliberativul județean a luat final, grație deciziei magistraților Tribunalului Bihor

Activitatea din Consiliul Județean Bihor a fost blocată din această toamnă, după ce grupul liberalilor a refuzat mai multe luni la rând să îl valideze pe social-democratul Adrian Szatmari, directorul Liceului Tehnologic din Salonta, drept consilier judeţean.

Social-democratul era următorul pe listă, după ce Ana-Maria Tiron și-a pierdut fotoliul de consilier județean, grație exluderii din PSD, moment care a plasat coaliţia PSD – UDMR – ALDE în 17 consilieri, adică la egalitate față de grupul PNL.

După multe luni de blocaj a Consiliului Județean Bihor și proiecte boicotate, din care se pot aminti proiectul Drumul Apusenilor cu o valoare de peste 36 de milioane de lei, proiectul de sănătate în valoare de 9 milioane de Euro, proiectul transfrontalier al AJOFM Bihor de 2 milioane de Euro, dar și altele, social-democratul Adrian Szatmari a apelat la instanță pentru a-și putea dobândi calitatea de ales județean.

În sentința de astăzi, magistrații Secţiei a III-a Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Tribunalului Bihor au dat câștig de cauză social-democratului, motivare în care se arată că PNL trebuie să voteze hotărârea de validare a consilierului, neavând nici un drept legal de a bloca validarea acestuia.

„Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive invocate de pârâţii Foncea Gheorghe Dacian şi Borza Cornel Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul SZATMARI ADRIAN în contradictoriu cu pârâţii CONSILIUL JUDEŢEAN BIHOR, AVRIGEANU IONEL, BORZA CORNEL, CÎMPAN IOAN, KISS JANOS, LASCU TUDOR SEBASTIAN, BEZI OVIDIU, MADEAR MOISA TUDOREL, FONCEA GHEORGHE DACIAN, GAL CĂLIN GRAŢIAN, MOTOCA ROMULUS SORIN, NEAG GHEORGHE DUMITRU, NENIU CONSTANTIN, PETI IOSIF ALIN, TODERICI MIHAI, POPA LIDIA, SUCIU TEODOR IOAN, BODEA NICOLAE DAN şi în consecinţă: Obligă pârâţii să adopte o hotărâre de validare a mandatului de consilier judeţean al reclamantului. Obligă în solidar pe pârâţii de r-dul 2-18 să-i plătească reclamantului despăgubiri echivalente cu valoarea îndemnizaţiilor de şedinţă corespunzătoare funcţiei de consilier judeţean începând cu data 27.09.2017 şi până la data validării. Respinge cererea având ca obiect acordarea daunelor cominatorii. Ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată” se arată în motivarea pe scurt a instanței.

„Justiția dă dreptate PSD în procesul privind nevalidarea colegului nostru, domnul Adrian Szatmari de către grupul de consilieri PNL din Consiliul Județean Bihor! Este o decizie cât se poate de normală și corectă. Sper că și PNL va înțelege, în sfârșit, că nu mai poate continua circul și boicotul ilegal din Consiliul județean” a declarat pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președinte PSD Bihor, Ioan Mang.

Prin urmare, grupul PNL are obligativitatea de a-l valida pe social-democratul Szatmari în Consiliul Județean, dar totodată sunt obligați de către instanță la plata indemnizației de consilier începând din septembrie și până la momentul validării. Decizia instanței nu este însă definitivă, putând fi atacată de către liberi în 15 zile de la comunicare.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here