Un dosar al DNA în care este implicat Omar Hayssan a fost clasat

1
300
Sursa foto: ziardambovita.ro

După clasarea celebrului dosar Microsoft al celor de la DNA, acum a venit rândul unui alt dosar DNA să fie clasat, de aceasta dată fiind implicat Omar Hayssam.

Dosarul ce privește privatizarea fostei Întreprinderi de Piese Radio şi Semiconductori (IPRS) Băneasa, în care este vizat și celebrul Omar Hayssam, a fost clasat întrucât, potrivit procurorului de caz, fapta nu este prevăzută de legea penală.

Clasarea a fost dispusă de către procurorul Mihaela Iorga, în iunie 2017, iar potrivit acesteia „termenul de prescriere era 2019. Dosarul s-a clasat pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală. A intervenit decizia Curţii Constituţionale şi pe acele fapte din privatizare nu exista corespondent al încălcării atribuţiilor de serviciu în lege”.

Totodată, potrivit informațiile, s-a dispus și clasarea infracţiunii de fals intelectual şi fals de înscrisuri oficiale, întrucât, aşa cum a rezultat din probatoriul administrat, informaţiile cu privire la ofertantul Ogharit au fost contradictorii, iar legislaţia privind privatizarea şi caietul de sarcini nu ofereau comisiei pârghii suficiente pentru verificarea documentelor.

„Raportat la decizia Curţii Constituţionale urmează a se dispune clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu (…), întrucât privatizarea s-a realizat cu încălcarea unor dispoziţii legale dintr-o hotărâre de guvern şi nu a legislaţiei primare. Mai mult, în condiţiile în care Elmefa Bedrjiven BV nu a depus o ofertă finală îmbunătăţită şi necondiţionată nu se poate stabili un prejudiciu ca diferenţă între oferta Ogharit şi cea a firmei Elmefa Bedrjiven BV”, se arată în documentul de clasare a dosarului.

În dosarul ce privește privatizarea IPRS Băneasa, procurorii DNA au făcut cercetări legate de depunerea mai multor înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea societăţii.

De notat este că IPRS Băneasa a fost înfiinţată în anul 1962, iar în septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4% din acţiuni a întreprinderii a fost cumpărat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlată de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Băneasa şi-a încetat activitatea.

Facebook Comments

comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here