UBER a plătit de 3 ori mai mult impozit pe profit decât celelalte companii de taxi din București

0
662
Sursa foto: theurbantwist.com

UBER a plătit mai mult impozit de profit decât celalalte companii de taxi concurente din BucureștiPe anul 2016, 9 din cele mai mari companii de taximetrie din Bucureşti au plătit către statul român, impozit pe profit, cumulat în valoare totală de 61.224 de lei, conform informațiilor furnizate către Ministerul de Finanţe.

În aceeaşi perioadă, UBER, care este un serviciu privat de car sharing, ce este activ pe pieţele din Bucureşti, Timişoara şi Cluj, a plătit pentru profiturile încasate suma de 187.000 de lei. Această sumă este de 3 ori mai mare decât ceea ce a fost achitat de către cei care domină piaţa taximetriei.

Cifrele ridică un semn de întrebare atât asupra impozitelor scăzute ce sunt plătite de fiecare firmă de taxi, dar şi asupra faptului că mulți dintre aceștia nu înregistrează profit mai niciodată.

În acest caz putem nominaliza firme precum Speed Taxi, Pelicanul Grup Taxi, Bageti Star, Meridian Taxi sau Auto Cobălcescu, care nu au plătit impozit pe profit în niciun an în perioada 2012-2016.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, cele mai profitabile firme de taximetrie sunt cei de la Taxi Glucoza, care pe anul 2016 au plătit 36.341 de lei, ceea ce reprezintă jumătate din impozitele plătite de cele mai mari 9 companii din piaţă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here