Medicul Grigorescu de la Casa de Pensii Bihor a fost condamnată la închisoare cu executare

0
1837
Sursa foto: aradon.ro

Medicul Anca Grigorescu și asistentul său Pelle Johannes au fost condamnați la închisoare.

Medicul Grigorescu de la Casa de Pensii Bihor, inculpată pentru 158 de fapte de luare de mită, în scandalul dosarelor de pensii de boală, a fost condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Asistentul medicului, Pelle Johannes, a primit de asemenea o pedeapsă de 3 ani de închisoare, însă spre norocul acestuia, pedeapsa a fost dispusă de magistrați cu suspendare pe o perioadă de probă de 3 ani, timp în care acesta este obligat să presteze şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, medicul și asistentul au interdicţia de a mai profesa în cadrul Casei de Pensii Bihor pentru 3 ani şi au obligaţia de plată a cheltuielilor judiciare de 15.000 lei.

Hotărârea magistraților de la Tribunalul Bihor nu este definitivă, cu posibilitate de apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Oradea.

 

Procurorii DNA continuă cercetările în ceea ce privesc celorlalte şase cadre din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor, care sunt inculpate tot pentru corupţie, și anume șeful Serviciului de Expertiză Medicală, Vasile Sălăjan și colegii acestuia Emilia Mariana Cun și Ana Guţ, împreună cu asistenţii Ioana Precup, Violeta Coşa şi Gianina Ţigan.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here