Atenție șoferi. Tarifele de referință RCA urmează să fie recalculate

0
1234
Sursa foto: tribuna.ro

Tarifele de referință ale RCA urmează să fie recalculate, după noi coordonate.

Potrivit vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, tarifele de referinţă ale poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto urmează să fie recalculate după coordonate noi, fapt ce va genera ca unele asigurări sp crească, iar altele să scadă.

„Aceste tarife vor fi calculate astăzi după alte coordonate decât au fost în anul precedent şi este foarte important ca ele să rămână în zona acelui buffer de 36%, numit de noi Factorul N, şi care face diferenţa dintre clienţii cu risc scăzut şi mediu şi clienţii cu risc ridicat”, a declarat vicepreședintele ASF.

În ceea ce privește companiile de asigurări şi service-urile auto ce efectuează reparații, Cornel Coca Constantinescu a recomandat să se aibe în vedere şi calitatea serviciilor de reparaţii, nu doar tarifele pentru piese şi manoperă.

„Clasele de bonus-malus influenţează tarifele de referinţă, pentru că apare un factor de corecţie determinat de nevoia de a creşte rezervele tehnice sau de a avea în vedere cât la sută vei fi bonusat pentru un anumit număr de evenimente”, a mai precizat Constantinescu.

Totodată, vicepreşedintele ASF a mai precizat că asigurările obligatorii pentru locuinţe, denumit PAD, va avea schimbată legea de funcţionare a PAID, adică Pool-ul de Asigurări Împotriva Dezastrelor, de așa natură încât să crească gradul de acoperire cu asigurări a fondului locativ.

Cu referire la asigurările din turism, unde „avem în discuţie un proiect de normă pentru ca turiştii să fie asiguraţi în cazul insolvenţei unui touroperator.

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here