Facebook a creat o nouă rubrică, dedicată clipurilor „Breaking News”

0
1088
Sursa foto: cnet.com

Cei de la Facebook și-au schimbat puțin viziunea cu privire la prioritatea la afișare a informațiilor în News Feed.

Dat fiind că inițial au creat nemulţumire în rândul publicaţiilor partenere, prin retrogradarea priorității acestora la afişare în News Feed, Facebook face acum o mişcare nouă și diametral opusă, introducând în tab-ul Watch din aplicaţia pentru mobil o secţiune ce va fi dedicată ştirilor de ultim moment.

Specialiștii de la Facebook nu au precizat când va fi disponibilă lista nouă de conţinut, însă este foarte posibil ca aceasta să urmeze și ea directiva care a fost deja anunţată pentru News Feed, acordând astfel prioritate la afişarea ştirilor locale.

Este important de precizat faptul că tab-ul „Watch” nu îl înlocuieşte pe cel „Video”, care este disponibil utilizatorilor de mai multă vreme. Cu toate acestea, tab-ul „Video” oferă un amalgam de clipuri virale fără a le organiza într-un anume fel, fiind livrate în funcţie de algoritmii reţelei de socializare, însă în ceea ce privește tab-ul Watch, utilizatorii vor găsi conţinut mult mai bine structurat.

Motivul pentru care Facebook vrea să aducă ştiri locale într-o secţiune ce este rezervată pentru conţinut original ar putea fi cel prin care rețeaua de socializare dorește să își diversifice audienţa prin atragerea de utilizatori ce frecventează site-urile de ştiri.

Desigur că în final, scopul este cel clar, de a atrage cât mai multe vizualizări pentru mesajele publicitare, lucru ce reprezintă principala sursa de venit a Facebook.

În acest moment, Facebook Watch este disponibil pentru un singur număr limitat de utilizatori din SUA, și din surse se preconzează ca această funcţie să fie extinsă în viitorul apropiat.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here