Liberalii continuă boicotul în Consiliul Județean Bihor

0
1079
Sursa foto: agentianewsbihor.ro

Rivalitate dusă la extrem sau sabotaj politic? Liberalii din deliberativul județean au boicotat din nou ședința ordinară.

Şedinţa ordinară a lunii februarie din Consiliul Județean Bihor avea pe ordinea zi drept subiecte bugetul de venituri, cheltuieli şi investiţii pe anul 2018, însă nu au putut fi dezbătute, datorită lipsei aleșilor PNL, care au ales să boicoteze din nou ședința.

Din toamna anului 2017, activitatea din Consiliul Județean a fost blocată în mare parte, datorită faptului că ambele tabere, au același număr de voturi, și anume 17, după ce grupul liberalilor a refuzat mai multe luni la rând să îl valideze pe social-democratul Adrian Szatmari.

În aceste condiții, cu un număr de doar 17 membrii prezenți, ședința ordinară nu s-a putut ține, preşedintele Pásztor Sándor anunţând o nouă şedinţă extraordinară, ce va avea loc săptămâna viitoare.

„Dacă nu este votat în 45 de zile probabil vom avea probleme serioase cu salariile. Vom putea folosi alte resurse financiare, care nu ne sunt suficiente”, a spus președintele Pásztor.

Pe lângă bugetul judeţului, pe ordinea de zi se mai aflau proiecte importante, între care extinderea cu 30 de paturi a unităţii de asistenţă medico-socială de la Popeşti, demolarea unor construcţii de pe terenurile CJ Bihor din Oradea, care ar urma să facă loc unui Parc Ştiinţific şi Tehnologic şi unui campus şcolar pentru copii cu nevoi speciale.

„Iată că astăzi consilierii PNL nu participă din nou la şedinţă. În mod sigur nu s-au putut îmbolnăvi azi toți cei 17. Motivul real este că nu doresc să îl valideze pe Szatmari, deși instanța impune acest lucru”,a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang.

Este important de reținut că liberalii au pierdut la începutul acestei luni, în primă instanță procesul intentat de Adrian Szatmari, sentință prin care magistrații de la Tribunalul Bihor „obligă pârâţii să adopte o hotărâre de validare a mandatului de consilier judeţean al reclamantului”.

Potrivit vicepreședintelui Mang, următorul pas la care se va recurge este depunerea unei plângeri penale împotriva fiecărui consilier PNL.

„Am discutat cu domnul Szatmari. Ne rezervăm dreptul de a face plângere penală împotriva fiecărui consilier PNL pentru abuz în funcţie. Există precedent chiar şi în Bihor. Eu trag speranţa totuşi că între cei 17 consilieri PNL vor exista şi oameni care nu vor mai tolera astfel de atitudini, că nu vor fi de acord să meargă în penal că aşa s-a decis la partid” a declarat la final, Ioan Mang, vicepreședintele CJ Bihor.

Dezamăgit de reacția lipsită de curaj a liberalilor, Adrian Szatmari a declarat că „această atitudine pe care o adoptă consilierii PNL nu îi flatează deloc. Este regretabil acest comportament având în vedere că alegătorii ne-au oferit votul lor de încredere. Situația pare că nu poate să fie remediată la nivel amiabil, așa că rămâne să apelăm la instanță pentru a se face dreptate”.

Următoarea ședință a fost convocată pentru data de luni, 19 februarie de la ora 11.00.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here