Germania în fața unei decizii istorice. Judecătorii vor decide dacă autoritățile locale au dreptul să interzică mașinile diesel

0
1146
Sursa foto: thenewdaily.com.au

Judecătorii unei instanțe din Germania vor decide joi, pe 22 februarie, dacă orașelor li se va permite să interzică mașinile cu motoare diesel. 

Germania este cu sufletul la gură, fiind la doar câteva zile distanță de pronunțarea unei decizii istorice pentru industria auto.

O instanță de judecată se va întruni joi, 22 februarie, pentru a decide dacă orașele din Germania vor avea posibilitatea să interzică mașinile cu motoare diesel.

Sursa foto: caradvice.com.au

Activiștii de mediu susțin că, în anumite orașe din Germania, nivelul emisiilor diesel a depășit limitele care sunt impuse de către Uniunea Europeană și astfel sănătatea oamenilor este pusă în pericol. Totodată, aceștia au precizat că în prezent există 15 milioane de mașini diesel în Germania, iar limitele emisiilor depășesc limitele europene în cazul a cel puțin 90% dintre orașe și localități.

Unele instanțe locale au permis interzicerea motoarelor diesel acolo unde acestea nu respectau emisiile, fapt care i-a nemulțumit pe constructorii ce pierdeau bani din vânzarea acestor mașini, motiv pentru care aceștia au făcut apel la acele decizii.

Instanța federală din Germania este cea care va decide joi, dacă orașele au dreptul să interzică folosirea mașinilor cu motoare diesel.

Sursa foto: autocarpro.in

La nivel global, țări precum Franța sau Marea Britanie și-au dezvăluit planurile pentru interzicerea motoarelor diesel în centrul orașelor până în anul 2025, în timp ce orașe precum Copenhaga vor să facă acest lucru încă de anul viitor.

Decizia instanței germane este cu atât mai așteptată cu cât mașinile diesel au început deja să piardă teren la nivel european, potrivit ultimelor date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here