Cei de la Apple au rezolvat cea mai nouă vulnerabilitate de pe iPhone

0
1095
Sursa foto: express.co.uk

Utilizatorii de produse Apple vor fi încântați să afle că inginerii companiei au găsit rezolvarea multir vulnerabilități

Cu toate că iOS 11.3 este încă destul de departe de lansare, trebuie precizat că este un update foarte aşteptat în special de către cei care folosesc dispozitive mai vechi şi doresc să oprească limitările de performanţă.

Până la lansarea iOS 11.3, Apple a lansat între timp însă un update intermediar, 11.2.6, care corectează o problemă depistată zilele trecute, ce bloca multe dintre aplicaţiile de chat pe dispozitivele celor care primeau un mesaj maliţios care conţinea un caracter indian problematic.

Nu este prima dată când sistemul de operare iOS este îngenuncheat de către o vulnerabilitate de acest gen, iar diverse mesaje care conţin caractere mai puţin obişnuite au reuşit în trecut să ofere rezultate similare, îngrădind accesul la aplicaţiile care afişează acel conţinut.

Sursa foto: go4it.ro

Rezolvarea în acest caz era simplă, și anume un nou mesaj ce oferă din nou acces la aplicaţie şi posibilitatea de a şterge din istoric a mesajului problematic.

Din fericire, Apple a reuşit să lanseze acest update în doar câteva zile, iar toate dispozitivele care sunt compatibile cu iOS 11 pot să instaleze rapid noul pachet software pentru a evita neplăcerile de acest gen în viitor, fiind corectată şi o problemă prin care dispozitivele pierdeau conexiunea cu accesoriile conectate în anumite aplicaţii.

Sursa foto: ios.gadgethacks.com

 

Dat fiind că rezolvarea este una relativ simplă, actualizarea ocupă doar 42 MB și cuprinde toată plaja de dispozitive afectate (tvOS, macOS şi watchOS).

Următoarea versiune majoră la care se lucrează, și anume iOS 11.3 va fi probabil ultima de mare anvergură înainte de lansarea lui iOS 12, programată pentru această toamnă, alături de noua generaţie de iPhone-uri.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here