Nemții de la Porsche spun stop joc! S-a oprit definitiv producția modelelor diesel

0
937

Porsche a oprit producția tuturor autoturismelor propulsate cu motoare diesel

În acest moment, după scandalul Dieselgate și a fraudării testelor de poluare, la nivel mondial standardele emisiilor poluante au devenit tot mai drastice, motiv pentru care sistemul actual european, denumit New European Driving Cycle, va fi înlocuit de  Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure.

Astfel, mașinile diesel au început să piardă tot mai mult teren, favoritele pieței în acest moment fiind autoturismele pe benzină, hibride și full-electrice.

Având în vedere aceste condiții tot mai stricte impuse tuturor producătorilor, contructorul german Porsche, au luat decizia de a opri producția tuturor autoturismelor din palmares ce sunt propulsate de motoare diesel.

Modelele oferite spre vânzare cu propulsor diesel erau Cayenne Diesel, Macan S Diesel, Panamera 4S Diesel, mașini care în România au avut succes către public.

În ciuda așteptărilor, purtătorul de cuvant al Porsche a explicat în ceea ce privește vânzările, modelele diesel reprezintă pentru companie doar 15% dintre clienți.

Totodată Oliver Blume, CEO Porsche, a declarat public datorită cifrelor slabe în vânzări la aceste modele, că „diesel-urile nu sunt chiar atat de importante pentru Porsche„.

Așadar, dacă deți sau dacă ai în vedere achiziționarea unui Porsche cu motor diesel, ai face bine să te grăbești, pentru că din reacțiile nemților, viitorul acestor modele este ca și pecetluit.

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here