Curtea Constituțională a respins sesizările USR legat de modificările aduse legilor Justiţiei

0
260
Sursa foto: aradon.ro

Curtea Constituţională a respins ca fiind inadmisibile, sesizările formulate de USR la modificările aduse legilor Justiţiei.
Miercuri, 21 februarie, CCR a respins ca inadminisbile sesizările formulate de USR, PMP şi PNL, grupului minorităţilor naţionale şi un deputat neafiliat, în ceea ce privește modificările legilor Justiției.

„S-au respins toate trei ca inadmisibile. Cele care privesc statutul magistratului şi CSM (Legile 303 şi 317/2004) pentru neîntrunirea numărului de parlamentari necesar pentru sesizare. Aveam 48, doi din altă parte care, însă, semnaseră şi la altă sesizare. Cu privire la organizarea judecătorească, Legea 304, s-a respins pentru depăşirea termenului înăuntrul căruia se poate face sesizarea. După legea noastră, sesizarea se poate face în două sau cinci zile, în funcţie dacă este de urgenţă sau nu. S-a făcut după o lună şi ceva”, a declarat Valer Dorneanu citat de către Agerpres.

Reamintim că pe 22 ianuarie, USR a depus la Curtea Constituţională sesizările în privinţa proiectelor de modificare a legilor Justiţiei, motivând că acestea „subminează independenţa magistraţilor din România”.

Sesizările USR au fost semnate de 27 de deputaţi USR, 16 deputaţi PMP, patru independenţi şi de trei deputaţi PNL.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here