Vom avea o nouă sărbătoare legală

0
1085
Sursa foto. nineoclock.ro

Senatul a aprobat miercuri, un proiect de modificare a Codului Muncii, inițiat de UDMR

Miercuri, 21 februarie, senatorii au aprobat proiectul de lege privind modificarea Codului Muncii, proiect ce a fost iniţiat de către deputatul UDMR Szabo Odon.

Proiectul prevede că ultima zi de vineri înaintea Paştelui, cunoscută drept Vinerea Mare, să fie clasată ca și sărbătoare legală şi zi nelucrătoare.

„Iniţiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. Şi în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se prevede în expunerea de motive semnată de către deputatul UDMR.

Propunerea a fost adoptată de către prima cameră sesizată, Senatul, cu 86 de voturi pentru, 1 împotrivă și o abținere.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here