Nemții de la Mercedes-Benz sunt subiectul unui nou scandal Dieselgate, fiind suspectați de manipularea emisiilor diesel

0
820

Nemții de la Mercedes-Benz au readus în atenția publicului scandalul Dieselgate, fiind acuzați că au manipulat testele de emisii diesel în Statele Unite ale Americii

Cu toate că au trecut mai bine de trei ani de la izbucnirea scandalului care a pus pe jar întreaga piață auto, Dieselgate continuă să aibă ecoul tot mai puternic în industria auto.

Autoritățile din SUA au aflat că inginerii de la Mercedes-Benz ar putea folosi softuri ilegale folosite în scopul de a manipula testele de emisii pentru autoturismele cu propulsoare diesel.

Potrivit jurnaliștilor renumitei reviste germane Bild, care au citat o serie de documente confidențiale, investigația din Statele Unite ar fi descoperit că emisiile mai multor modele de mașini diesel de la Mercedes-Benz, ar avea norme și de 10 ori peste limita legală.

În plin scandal, compania germană a refuzat să comenteze acuzațiile, însă purtătorul de cuvânt al Mercedes-Benz a spus că reprezentanții companiei cooperează cu autotitățile din SUA în baza unui acord de strictă confidențialitate.

Cei de la Mercedes-Benz este subiectul unor investigații și în Germania, unde autoritatea KBA analizează posibilitatea audierii oficialilor Daimler, ca urmare a suspiciunilor că inginerii constructorulului ar fi folosit un dispozitiv pentru manipularea emisiilor pe aproximativ 1.000 de exemplare Mercedes-Benz Vito.

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here