Test drive: Cel mai mare SUV al celor de la Opel, testat în „jungla” urbană

0
4260

La finalul săptămânii trecute am avut ocazia să testăm cel mai nou și cel mai mare SUV al celor de la Opel.

În aglomerația urbană de zi cu zi, ai fi tentat să spui că tendința ar fi achiziția unui autoturism hatchback, pentru a te putea strecura cu ușurință în trafic. Iată că cei de la Opel au reușit să îmbine caracteristicile unei mașini de oraș perfect în caroseria unui SUV. Și nu orice SUV, ci cel mai mare din istoria brandului.

Așadar, începutul weekend-ului ne-a prins la volanului celui de al treilea membru al familiei X de la Opel, și anume Grandland X.

Încă de la primul contact cu aceasta, în curtea dealerului Opel West Oradea, ne-au impresionat liniile și design-ul abordat, care cu siguranță vor stârni interesul multora de a intra în universul acestui model.

În ceea ce privește aspectul exterior, așa cum am subliniat mai sus, design-ul reprezintă o abordare modernă și care cu siguranță te va face să aștepți cu nerâbdare următoarea  vitrină, pentru a o putea admira, ba chiar și după ce este parcată, te va face să îți intorci privirea.

Liniile exterioare, luminile de zi, partea frontală, forma stopurilor, dar și culorile îndrăznețe, dau de înțeles că cei de la Opel au adoptat un nou design, menit să îți ușureze decizia.

Cu toate că se pot găsi mulți critici de design, noi am apreciat că, deși este un frate geamăn al lui Peugeot 3008, Grandland X este ușor de recunoscut în trafic, iar în ciuda aspectului modern, cel practic își face de asemenea simțită prezența, fiind astfel ideal și pentru o destinație montană.

Pentru cei 4,48m lungime, Grandland X se descurcă de minune în oraș și se simte foarte compact, motiv pentru care nu va fi greu să te strecori în aglomerația de zi cu zi sau pe străzile strâmte.

Trecând mai departe la capitolul design interior, cei de la Opel au optat pentru un habitaclu cu linii relativ clasice, caracteristică ce este apreciată de clientela majoritar conservatoare din Germania și nu numai.

Am fost cu adevărat impresionați să găsim în interior un spațiu generos, destul de aerisit și cu un caracter extrem de practic, aspecte moștenite de la strămoșii germani, combinate desigur cu anumite caracteristici ale francezilor de la PSA. Toate împreună creează un ambient fresh și extrem de agreabil, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Postura de condus este una confortabilă, iar poziția înaltă a scaunelor, oferă în același timp o vizibilitate mult mai bună. Dacă vei opta pentru scaunele ergonomice, acestea sunt un plus, fiind utile nu doar șoferului, ci și ocupanților din mașină, în cazul unei drumeții mai lungi. Aspectul la care noi considerăm că ar fi necesară o atenție suplimentară, în cazul unui facelift, ar fi suportul lombar, unde în cazul în care vei aborda anumite viraje mai sportiv, prima senzație va fi aceea de ușoară nesiguranță.

Materialele pe care cei de la Opel le-au folosit pentru interior sunt calitative și nu fac niciun fel de zgomot la atingere sau la contactul cu drumurile nu tocmai netezi ale patriei. La capitolul scaune, noi am testat versiunea cu interior textil și vinil, care la atingere sunt plăcute și totodată, oferă o senzație de lejeritate.

La capitolul habitaclu și spațiu pentru bagaje, vom găsi un portbagaj cu un volum de 514 litri, Grandland X oferind astfel cea mai mare capacitate din clasa sa, ce poate fi extinsă până la 1.652 litri.

Interiorul așa cum am scris mai sus, este destul de generos cu cei cinci pasageri pe care îi poate găzdui, având loc la picioare, la cap, la umeri, iar cei din spate în mod cert nu se vor putea plânge de dureri la genunchi, după un drum mai lung. Toate acestea combinate cu plafonul panoramic, ne-a plăcut extrem de mult, cu atât mai mult cu cât ziua înnorată de vineri ne-a fost luminată de această opțiune.

Să nu uităm că pentru șofer, un aspect extrem de important îl reprezintă și motorizarea.

La momentul lansării sale la salonul de la Frankfurth, Opel Grandland X a debutat cu doar două versiuni de motorizare, și anume un propulsor în trei cilindrii de 1.2 litri turbo ce dezvoltă 130CP (96Kw) și o unitate diesel cu o cilindree de 1.6 litrii și o putere declarată de 120CP (88Kw), ambele disponibile atât în varianta cu transmisie manuală, cât și automată, ambele cu 6 trepte. Începutul acestui an va asigura trecerea în portofoliu și a unei motorizări diesel de 2 litri, ce va dezvolta o putere de 177CP (130Kw) și va veni echipată cu o transmisie automată cu 8 trepte.

Versiunea pe care noi am testat-o a fost cea de 1.6 litri și transmisie automată în 6 trepte, iar la capitolul performanțe nu se poate lăuda cu un record în ceea ce privește sprint-urile, având nevoie de 12,2 secunde pentru o accelerație 0-100km/h și are o viteză maximă constructivă de 185km/h, însă promite un consum mediu de 4,6 litri per 100km.

Nu este o putere foarte mare, și mulți ar fi tentați să spună insuficientă pentru un SUV, însă inginerii de la Opel au făcut o treabă bună, iar motorul ales se mișcă extrem de bine, atât în oraș cât și pe un traseu extern, mai ales că mașina cântărește doar 1.433 kg.

În oraș, s-a comportat foarte bine, iar cutia automată a schimbat treptele într-un mod plăcut și deloc sesizabil, cum este în cazul altor transmisii automate. Singurul minus pe care l-am constat ar fi zgomotul puțin mai ridicat la ralanti al motorului, însă pentru o unitate în patru cilindrii, nu este deranjant.

La un drum extraurban, mașina s-a comportat peste așteptările noastre, fiind confortabilă însă totodată ușor sportivă. Testată pe un traseu tehnic pe serpetine, am avut ocazia să ne jucăm cu direcția mașinii și să încercăm totodată și performanțele cutiei de viteză în varinta manuală. Direcția este foarte precisă și nu ne-a dat vreo clipă senzația de nesiguranță, iar mașina a abordat o ținută de drum bună, ceea ce pe curbe ne-a plăcut enorm de mult, și nu s-a inclinat mai mult decât era cazul. Așadar, dacă ești fanul unui stil de condus mai sportiv, nu vei întâmpina probleme la acest capitol, ba chiar dimpotrivă.

Singurul reproș care l-am putea aduce lui Grandland X ar fi că este puțin mai rigid decât ne-am fi asteptat de la un SUV din clasa sa, dar acesta e un aspect ce ține și de configurația de jante și anvelope pe care ai ales-o, însă în niciun caz, nu este o rigiditate care să te deranjeze sau peste care nu ai putea trece.

În cazul listei de opțiuni, vom regăsi o ofertă standard destul de bogată, iar cu opționale precum scaunele ergonomice cu certificare AGR (Campania pentru un spate sănătos), Tempomatul adaptiv cu detectarea pietonilor și Frânarea automată de urgență, Sistemul de detectare a somnolenței șoferului, Sistemul avansat de asistența la parcare, Încărcarea wireless dar și camera împreună radarul, vor ușura viața celor aflați la drum în mod considerabil.

De asemenea, volanul încâlzit, scaunele față și spate cu încălzire, parbrizul încalzit ThermaTec și oglinzile exterioare cu încălzire vor asigura confortul oricăror calatorii lungi pe timpul sezonului rece.

Hayonul acționat electric, este una din opțiunile pe care nu am dori să le uităm, mai ales că îți ușurează viață, dacă ai obiceiul cumpărăturilor multe. Această opțiune presupune ca portbagajul să se deschidă rapid și ușor prin simpla mișcare a piciorului sub bara de protecție spate sau prin apăsarea unui buton.

Dat fiind că suntem în anul de grație 2018, gadget-urile nu puteau lipsi din lista de opționale, ceea ce ne-a plăcut mult la versiunea testată. Opțiunea Opel OnStar este primul serviciu de acest gen regăsit la un producător, prin intermediul căruia în baza unui cont, beneficiezi de asistență permanentă din partea unor consilieri, pentru orice situație întâlnești 24/7. Este utilă mai ales dacă întâlnești o defecțiune tehnică, întâmpini o problemă sau pur și simplu ești turist și ești în căutarea unei cazări sau a unui restaurant bun.

Un alt gadget de pe Grandland X cu care ne-am jucat a fost și opțiunea de conectivitate Wi-Fi la bord, ceea ce îți permite să conectezi pentru până la 7 dispozitive simultan. Un aspect destul de important, având în vedere că mai toată lumea are un smartphone sau o tabletă de care suntem, în mai mică sau mare măsura, dependenți.

Dacă tot am vorbit atât de mult despre ce știe și ce are noul Opel Grandland X, trebuie să îți spunem că acest model începe de la 18.700,- Euro pentru versiunea de bază Essentia și poate ajunge până la aproximativ 35.250,- Euro pentru versiunea de top Ultimate, în funcție de lista de opționale pe care ți-o vei alege.

Prețul ar putea fi considerat puțin piperat, însă nu trebuie să uităm că vorbim de un SUV cu tehnologie de ultimă generație, motiv pentru care, îți recomandăm să studiezi oferta oferta specială chiar aici.

Versiunea testată de noi are un preț de vânzare la dealerul Opel West Oradea de 22.800,- Euro fără TVA.

Per total, la testul efectuat de noi, am putea spune fără probleme că Grandland X este o mașină bună, versatilă și plăcută la condus, ce se descurcă bine în orice situație și care merită cumpărată. Așadar îți recomandăm să programezi un test drive la Opel West din Oradea, pentru a vedea cu ochii tăi, de ceea ce este capabil noul Grandland X.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here