Chinezii de la Geely au luat cel mai mare pachet de acțiuni de la Daimler AG

0
1900

Geely, un producător chinez de automobile, a devenit cel mai mare acționar al Daimler AG, după ce a achiziționat aproape 10% din acțiuni.

Zhejiang Geely, care este un producător chinez de automobile ce a fost fondat de către miliardul Li Shufu, a devenit recent cel mai mare actionar al Daimler AG, cei care dețin Mercedes-Benz, după ce a cumpărat 9.69% din acțiunile germanilor.

Cei de la Geely și-au depășit de multe liniile frontierei chineze, și au început o expansiune tot mai mare în Europa. Printre cele mai recente achiziții ale acestora se numără achiziția Volvo Cars, producătorul de camioane Volvo AB și compania London Taci Company, producătorul de taxiuri londoneze.

Potrivit celor mai recente informații, miliardarul Li Shufu a ajuns la o înțelegere cu cei de la Daimler AG, achiziția fiind făcută treptat până a ajuns la limita de cei aproape 10%, dobândind astfel acces la tehnologia Mercedes-Benz.

În urma acestei achiziții, Geely a devenit cel mai mare acționar al celor de la Daimler AG, fiind urmat de Kuwait Investment Authority, care dețin 6,8% și americanii de la BlackRock, cu 6%. De asemenea și Renault deține un procent de 3.1% din acțiunile Daimler AG.

Potrivit informațiilor din comunicatul de presă, nemții doresc ca împreună cu cei de la Geely să devină cei mai importanți furnizori de mașini electrice din lume, dorind să îi depășească pe cei de la Tesla, Google sau Waymo.

Această mișcare nu este una străină pe scena constructorilor auto, dat fiind că recent și bavarezii de la BMW au anunțat un parteneriat cu chinezii de la Great Wall Motor, pentru a construi automobile Mini cu motoare electrice, pentru piața din China.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here