Laura Codruța Kovesi va fi audiată azi de procurorii din cadrul CSM

0
2196
Sursa foto: rador.ro

Șefa DNA, Laura Codruța Kovese, urmează să fie audiată marți, urmând să se decidă asupra avizului privind revocarea sa din funcție

Laura Codruţa Kovesi, urmează să se prezente în cursul zilei de marţi, în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM, unde va fi audiată, urmând a se decide asupra avizului privind revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA.

La această şedinţă va fi prezent şi ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a cerut revocarea ei din funcţie, iar avizul ce va fi dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul procedurii de revocare este consultativ.

Ministrul Justiţiei, a cerut, joi, revocarea din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, pentru care a invocat mai multe motive, printre care neverificarea unor procurori, cum este cazul DNA Ploiești, despre care apăruseră informaţii privind abuzuri, eşecul Microsoft sau transcrieri false în dosare.

Totodată, ministrul Toader a criticat numărul de achitări dat de Direcţie, raportările eronate care au fost prezentate de către DNA şi comportamentul excesiv de autoritar al acesteia, susţinând că s-a implicat personal în dosarele altor procurori şi a prioritizat dosarele după impactul mediatic.

Avizul Secţiei pentru Procurori a CSM urmează să ajungă la preşedintele României.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here