Curtea de Conturi a depistat abateri financiare ale Primăriei Oradea de peste 6,7 milioane de lei

0
1691
Sursa foto: oradea.24fun.ro

Experții din cadrul Curții de Conturi Bihor au depistat nereguli de ordin financiar în cadrul Primăriei Oradea, ce se ridică la peste 6,7 milioane de lei

Controlul Curții de Conturi a vizat anul 2016, la Primăria Oradea s-au constat abateri financiare în valoare totală de 6.763.000 lei și 413.000 lei cu titlu de prejudicii.

Principala abatere care a fost pusă în vedere de Curtea de Conturi, este potrivit acestora „neevidențierea valorii parcărilor aparținând domeniului public al Unității Administrativ-Teritoriale Municipiul Oradea amenajate – modernizate la momentul recepționării lucrărilor executate”, abatere care se ridică la suma 4.225.000 lei.

Totodată, reprezentanții Curții de Conturi impută primăriei că au acceptat plata mai multor lucrări ce sunt neexecutate, și care au fost plătite în baza unor documente ce nu reflectă realitatea.

„Acceptarea unor situații de lucrări conținând articole de deviz eronat determinate cu consecințe asupra plății unor sume mai mari decât cele real datorate” se arată cu în raportul Curții de Conturi cu privire la acest aspect, făcând referire și la o abatere 2.445.000 lei, ce este rezultată din „neconstituirea, în unele cazuri, în cuantumul corect, a cuantumului garanțiilor de bună execuție”.

În paralel, specialiștii au găsit și alte nereguli, fără a constata prejudicii financiare, în cazul  activităţii Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea, unde au constatat o lipsă de performană, în care aceștia au enumerat:
1. Absența unei strategii locale în domeniul social-cultural, festiv și sportiv și a unui plan de acțiune concret;
2. Nedefinirea obiectivelor SMART pentru activitățile desfășurate în cadrul Direcției de Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea, neevaluarea riscurilor, nestabilirea măsurilor de
gestionare a acestora;
3. Absența unui parteneriat cu mediul universitar în vederea susținerii și promovării tinerelor talente din sectorul cultural creativ și sportiv, dar și absența mediului universitar din cadrul acțiunilor locale culturale. Totodată acțiunile sportive nu au avut vizibilitate în rândul populației.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here