Medicii din Quebec protestează pentru că…au salarii mult prea mari!

0
924
Sursa foto: ladepeche.fr

Peste 500 de medici din Quebec, Canada protestează față de mărirea propriilor salarii

Medicii din Quebec au semnat împreună cu 150 de studenți la medicină o scrisoare deschisă în semn de protest față de salariile mult prea mari din sistemul medical.

„Noi, doctorii din Quebec care credem într-un sistem public puternic, ne opunem recentelor măriri de salarii negociate de federatie medicale care ne reprezintă. Creșterile salariale sunt cu atât mai șocante, în condițiile în care asistentele noastre, funcționarii și alți specialiști se confruntă cu condiții de muncă grele, în timp ce pacienții noștri nu au acces la serviciile medicale solicitate din cauza tăierilor bugetare drastice din ultimii ani și a centralizării puterii în Ministerul Sănătății. Singura care a rămas imună în urmă taierilor bugetare este remunerația noastră”, se arată în scrisoarea cadrelor medicale.

Semnatarii scrisorii doresc de asemenea să returneze sistemului medical banii alocați pentru creșterea salariilor.

În Canada, salariul brut al unui medic specialist este în medie, de 260.924 dolari pe an, iar cel al unui medic de familie ajunge la 211.717 dolari, la care se adaugă și sumele pe care medicii le primesc pentru operații. Totodată, și impozitele sunt considerabilă, dat fiind că în 2016, un cadru medical a încasat un salar de 231.033 dolari, din care a rămas cu 136.906 dolari.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here