Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

0
1047
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din Vama Borş au depistat un cetățean român, care conducea un autoturism cu un permis de conducere fals.

Duminică, în jurul orei 05.00 la Vama Borș, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Chilimbar S., cetăţean român în vârstă de 27 de ani, ce se afla la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Suedia.

Cu ocazia controlului specific, pe lângă documentele de identitate, tânărului i s-a solicitat să prezinte şi permisul de conducere, acesta prezentând un permis de conducere din Republica Moldova.

„Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări. Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că a obținut permisul în urma susținerii unui examen la o școală de șoferi din R. Moldova, contra sumei de 300 de euro. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana în cauză nu figurează în bazele de date cu permis de conducere” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here