Pompierii militari au găsit o bombă de artilerie în localitatea Cordău

0
829

Echipajul pirotehnic al ISU „Crișana” a descoperit o bombă de artilerie în localitatea bihoreană, Cordău.

Miercuri în jurul orei 17.15, echipajul pirotehnic al ISU „Crişana” a fost solicitat să desfășoare în localitatea Cordău, o operaţiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Specialiştii pirotehnicieni au dat curs operațiunii de asanare a unei suprafeţe de teren de aproximativ 100 de metri pătraţi şi să identifice muniția.

Bomba de artilerie, de calibru 120 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost găsită de un cetățean în timpul unei plimbări prin pădurea de pe raza localității, care a fost ridicată, transportată și depozitată de pompierii militari, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii prin explozie controlată.

„În scopul prevenirii unor evenimente ce se pot solda cu răniri grave ori cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă cetăţenilor respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa în cazul descoperirii unor muniţii ori elemente de muniţie:

  • să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate;
  • să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;
  • să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă” a declarat purtătorul de cuvânt, maiorul Camelia Roșca.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here