Înșelătorie marca Mercedes-Benz. Un britanic acuză că pielea REALĂ de pe scaune este de fapt plastic

0
1974

Un britanic acuză constructorul german din Stuttgart că pielea de pe scaunele modelului său E-Class este în realitate doar plastic.

Mercedes-Benz a reușit cu brio să își asigure din nou o poziție în atenția presei din lumea întreagă, după ce un om de afaceri din Marea Britanie care și-a cumpărat un Mercedes-Benz E-Class aproape nou, a avut surpriza neplăcută să constate că pielea de pe scaune este în fapt plastic.

Britanicul a cumpărat mașina aproape nouă, cu nu mai puțin de 40.000 de euro de la un dealer local din Newcastle, însă ajuns acasa, când analiza mai atent mașina, a observat ceva în neregulă la tapițeria din piele.

Potrivit broșurii de prezentare a mașinii, E-Class-ul era prezentat drept un autoturism cu o tapițerie din piele premium, motiv pentru care, bărbatul a luat câteva mostre de pe scaune și le-a trimis unui laborator de specialitate din Northhampton.

Testele efectuate au relevat faptul că pielea de pe centrul scaunelor era de bovină, însă, pe lateral scaunele sunt acoperite cu poliuretan, adică un tip de plastic, și amestecat cu material textil.

Pus în fața situației, dealer-ul a returnat întreaga sumă înapoi, iar cu respectivii bani, bărbatul și-a cumpărat un Audi A7.

Reacția nemților de la Stuttgart a venit cât se poate de repede, care a precizat prin intermediul unui purtător de cuvânt că „E-Class-ul vine încă din standard cu tapițerie din piele, ceea ce înseamnă că părțile principale ale scaunelor sunt îmbrăcate în piele reală. Alte părți, cum ar fi lateralele sau partea de jos, sunt îmbrăcate în materiale sintetice. Investigăm situația și vom modifica textul din broșurile de prezentare, astfel încât să nu se mai creeze confuzii”.

Un răspuns care nu putem afirma că ne încântă, dacă ne gândim ca un exemplar E-Class cu dotări de top ajunge fără probleme chiar și peste suma achitată de britanic, iar pentru această sumă de bani, nu multă lume s-ar putea declara mulțumită cu materiale sintetice.

Tu ce părere ai?

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here