Elon Musk este pe cale să devină cel mai bogat om din lume

0
1049
Sursa foto: teslarati.com

Acţionarii Tesla au aprobat un pachet de acţiuni care l-ar putea propulsa pe Elon Musk pe locul 1 în topul celor mai bogați oameni din lume

Pachetul de acțiuni ce a fost aprobat este în valoare de 2,5 miliarde de dolari în favoarea CEO-ul Elon Musk, ce va fi acordat însă doar în cazul în care valoarea companiei va creşte de 12 ori în următorii zece ani.

În acst moment, Elon Musk deţine acţiuni în cadrul companiei Tesla în valoare de 12 miliarde de dolari, iar conform noului plan de compensaţii, valoarea companiei ar trebui să crească la 650 de miliarde de dolari, de la 55 de miliarde de dolari cât este în prezent.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că valoarea unei acţiuni va creşte de 12 ori, pentru că este posibil să fie emise altele noi.

Potrivit calculelor, dacă valoarea Tesla va crește așa cum se așteaptă acționarii, pachetul majoritar deținut de Elon Musk ar putea urca la valoare de 176 de miliarde de doari, unde nu sunt calculate și participarea sa în cadrul SpaceX.

Această creștere l-ar situa fără probleme peste cele 132 de miliarde deținute de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, Elon Musk reușind astfel să ajungă cel mai bogat om al planetei. Totuși, dacă Elon Musk nu îşi va atinge ţintele propuse, Tesla nu-l va plăti.

Noua Tesla Model 3 este o maşină-cheie pentru companie, care ar trebui să transforme Tesla dintr-un producător de nişă într-un brand de masă, aşa este cazul lui Ford sau General Motors.

Până acum, acțiunile Tesla au avut performanţe foarte bune, crescând cu 778% în ultimii cinci ani.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here