Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy a fost inculpat în dosarul de corupţie şi finanţare ilegală a campaniei electorale

0
1188
Sursa foto: rt.com

Fostul șef de stat francez între 2007 – 2012, a fost inculpat miercuri, pentru fapte de corupţie şi finanţare ilegală a campaniei sale electorale din 2007

După investigații care au durat cinci ani și alte două zile de audieri la secția de poliţie, un judecător francez a decis că dovezile din dosar sunt suficiente pentru a-l putea pune sub acuzare pe fostul președinte Sarkozy, de 63 de ani.

Sursa foto: thestar.com

Nicolas Sarkozy este acuzat de corupţie pasivă, finanţare ilegală a campaniei electorale şi ascunderea unor fonduri publice din Libia, venite din partea fostului dictator Muammar Gaddafi, care a fost ulterior ucis în octombrie 2011.

La finalizarea audierilor, Sarkozy s-a întors acasă, însă se află sub supraveghere prin ordinul instanţei, după ce a fost reţinut marţi la un sediu al poliţiei judiciare din Nanterre.

Fostul preşedinte a respins toate acuzaţiile şi susţine că mai mulţi libieni încearcă să se răzbune pentru decizia sa de a trimite avioane de luptă franceze în Libia în timpul revoltei care s-a încheiat cu răsturnarea de la putere a lui Gaddafi în 2011.

Nicolas Sarkozy are la dispoziţie conform procedurilor, şase luni pentru a contesta acuzaţiile ce i se aduc, urmând ca apoi judecătorii să ia o nouă decizie privind iniţierea procesului.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here