Poliția de Frontieră prezintă câteva măsuri pentru fluidizarea traficului de automarfare, în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării

0
536
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Pentru a fluidiza traficul ce tranzitează frontiera de vest, Poliția de Frontieră vine cu unele măsuri pentru a veni în sprijinul participanților la trafic.

Datorită faptului că pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada sfârşitului de săptămână, în acest moment, potrivit polițiștilor de frontieră se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pentru a ieși din ţară spre Ungaria.

De la ridicarea restricţiilor de week-end, și anume din 25.03.2018 începând cu ora 23.00, prin punctele de trecere de frontiera de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile aproximativ 3.000 de automarfare, din care 2.200 numai pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru a fluidiza traficul şi a realiza un control operativ, conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus structurilor teritoriale măsuri de suplimentare a personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria.

„A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise cinci fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, la P.T.F. Vărşand două fluxuri, iar la P.T.F. Nădlac un flux.

Având în vedere că la graniţa cu Ungaria formalităţile se efectuează în comun cu autorităţile de frontiera ungare, se ţine permanent legătura cu autorităţile din ţara vecină în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

Menţionam faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare” a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

În acest sens, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here