Atenție șoferi! Mașinile cu ITP expirat vor fi radiate din circulație de luna viitoare

1
1609
Sursa foto: auto.ro

Începând cu luna mai, vor intra în vigoare prevederile OUG privind suspendarea înmatriculării vehiculelor.

Mai exact, din 20 mai 2018, vor intra în vigoare prevederile OUG care reglementează suspendarea înmatriculării vehiculelor. Astfel, noua lege spune că dacă circuli cu o mașină care nu are ITP valabil, mașina se va radia automat din circulație. Aceeași situație este valabilă și dacă circuli cu o mașină care a fost vândută, dar care nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile.

Circulația cu o mașină fără ITP valabil va fi considerată astfel ca și circulația cu o mașină neînmatriculată și va fi pedepsită cu o amendă ce va fi cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei, la care se adaugă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.

O altă situație în care mașina nu mai este considerată înmatriculată și va fi radiată provizoriu, este atunci când se va achizitiona un autoturism pe care ulterior cumpărătorul nu îl trece pe numele său, după cele 90 de zile,  prevăzute de lege.

Vestea bună a acestei noi reglementări, este aceea că odată cu această nouă reglementare, bazele de date ale Poliție Rutiere și cele ale unităților financiare devin comune.

Facebook Comments

comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here