Deși pare greu de crezut, Huawei P20 Pro este mult mai greu de reparat decât iPhone X

0
907
Sursa foto: cnet.com

Cel mai nou smartphone din gama premium, este Huawei P20 Pro, care vine cu tehnologie inovatoare. Însă și cu probleme pe măsură dacă trebuie reparat.

P20 Pro a atras atenția multora de la lansare, fiind prezent cu un sistem „triple camera” inovator, însă a atras și dorința celor de la iFixit să vadă lumea interioară a acestui smartphone.

Aparent dezasamblarea terminalului nu este una complicată, fiind necesară doar dezlipirea spatelui folosind o ventuză puternică, dezvăluind astfel toate componentele interne precum placa de bază, sistemul de camere şi alte câteva mici circuite care ar putea întâmpina probleme în viitor.

Oficial camerele foto principale nu beneficiază de stabilizare optică, singurul cu acest gadget fiind modulul cu zoom 3x însă în practică sistemul nu este funcţional. Motivul pentru care nu este în funcție, este dat de faptul că cel mai probabil, cei de la Huawei au întâmpinat probleme în implementarea a trei module diferite de stabilizare optică într-un spaţiu atât de compact.

Sursa foto: endgadget.com

Totodată, unul din elementele esențiale unui smartphone actual, bateria, este și ea lipită de carcasă, a cărei înlocuire va necesita un efort mai mare decât în cazul altor telefoane, însă dat fiind că e o baterie mare de 4.000 mAh, nu va fi cazul prea curând să fie înlocuită.

Partea cea mai vulnerabilă, și anume display-ul este componenta cea mai greu de accesat, fiind ultima piesă care iese în cazul dezasamblării. De asemenea, acesta este lipit de carcasă, deci va fi nevoie de dezlipirea spatelui şi scoaterea unor componente din interior pentru a avea acces la conectorul pentru ecran.

Conform precizărilor făcute de cei de la iFixit, Huawei P20 ia nota 4 din 10, cu două puncte mai puţin decât iPhone X. Vestea bună este că multe dintre componente sunt modulare, ceea ce presupune că nu va fi necesară înlocuirea întregului ansamblu intern pentru o singură problemă.

Dezamăgitor este faptul că la P20 Pro ecranul este un element atât de greu de înlocuit, în contextul în care este cea mai casantă piesă de pe terminal.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here