Vor inaugura 17 kilometri de pistă de biciclete, încălzită și răcită, care să lege două orașe

0
1188
Sursa foto: pixabay.com

Olandezii vor inaugura în 2019 o pistă de biciclete de 17 kilometri, care va fi încălzită și răcită

În ultima perioadă, discuțiile pe marginea interzicerii autoturismelor cu motoare diesel sunt tot mai aprinse, iar financiar sunt alocate miliarde de Euro pentru a găsi soluții alternative mult mai ecologice pentru a elimina agloemerațiile zonele urbane. Răspunsul este unul cât se poate de simplu, și anume bicicleta.

În acest sens, olandezii ar putea să dea exemple multor orașe mari, aceștia reușind să folosească la maximum potențialul bicicletei, astfel că în 2019 aceștia doresc să inaugureze o pista de biciclete încălzită și răcită, ce va avea o lungime de aproximativ 17 kilometri. Mai mult, pista urmează să fie construită într-o rezervație naturală și va lega orașele Wageningen și Arnhem.

Ideea a pornit din 2012, când olandezii au motivat acest proiect, spunând că astfel se vor reduce accidentele rutiere în care sunt implicați bicicliști, iar cu această motivare, pista va fi cea mai lungă pistă din Europa.

Ceea ce scoate în evidenă și mai mult acest proiect, este faptul că pista va fi capabilă să absoarbă căldura din timpul verii, urmând să o elimine progresiv pe durata iernii.

De ce ar putea olandezii să dea lecții multor orașe? Pentru că în prezent, conform informațiilor publice, în Olanda sunt peste 35.000 de kilometri pentru biciclete, iar în uz sunt peste 13 milioane de biciclete pe teritoriul țării. Asta în condițiile în care populația țării însumează 17 milioane de locuitori.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here