Robotics Championship 8 – Peste 150 de participanți din România și străinătate

0
1784
Sursa foto: rc.univoradea.ro

Oradea a devenit peste weekend locul de refugiu a roboților, peste mai bine de 150 de participanți din țară și din străinătate.

Cea de a opta ediție a Robotics Championship a reușit să adune peste 150 de participanți, pasionați de robotică, ce au pus cap la cap un număr de peste 50 de roboţi.

Cu fiecare ediție, încercăm să ne depășim propriile noastre limite și să fim gazda unui eveniment în continuă creștere. Adorăm partea practică a ingineriei și cunoaștem sentimentul de satisfacție produs de un robot finalizat, robust și cu un design bine optimizat” a declarat asistentul universitar Flaviu Birouaș, cel care este și coordonatorul acestui concurs.

La această ediție cei înscriși au avut următoarele probe:
– Line Follower Classic Line Follower Junior
– Line Follower Enhanced Mega Sumo
– Line Follower Turbo Mini Sumo
– Line Follower Drag Race Micro Mouse (Maze Bot)

Mai exact, fiecare echipă a înscris cel puțin un robot în una din probele concursului, unde de exemplu, roboţii au trebuit să parcurgă în mod autonom un traseu prestabilit cu obstacole și totodată să identifice ieşirea dintr-un labirint sau să se lupte cu alţi roboţi, exact precum o competiție de sumo.

Proba Classic Line Follower a presupus urmărirea unui traseu marcat de către roboți, probă care, potrivit pasionaților din domeniu, este una din cele mai des întâlnite.

O probă cu adevărat uimitoare a fost cea în care roboții au fost nevoiți să escaladeze și un tavan, în urmărirea liniei marcate pentru traseu.

„Echipele înscrise de la Suceava au fost un real motiv de bucurie pentru noi. Până acum, n-au mai participat la concursul nostru, dar acum au venit cu mulţi roboţi foarte buni”, a mai declarat coordonatorul concursului, Flaviu Birouaş.

O premieră în cadrul acestei ediții a concursului Robotics Championship, a fost concursul pentru roboții ce sunt construiți din celebrele piese Lego, probă dedicată micilor pasionați, domeniu în care potrivit organizatorilor, în ultima perioada a crescut mult interesul față de robotică a elevilor cu vârste tot mai mici.

În acest sens, au fost prezente și echipe din Mongolia, care au venit alături de profesorii cu care studiază robotica, dând naștere astfel unei lupte acerbe între pasionații de robotică.

Printre invențiile puse la bătaie de concurenți, se numără și o dronă, un braţ robotic care poate să imite mişcările brațului uman dar și un prototip de bicicletă electrică.

Juriul a fost compus atât de reprezentanţi ai Universităţii din Oradea, dar și reprezentanții unor firme din parcurile industriale, partenere la eveniment, cum ar fi Plexus, Celestica, Plastor, etc.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here