Răzvan Burleanu a câștigat un nou mandat la șefia Federației Române de Fotbal

0
949
Sursa foto: gsp.ro

Razvan Burleanu a câştigat alegerile pentru șefia FRF din primul tur, în cadrul unor alegeri controversate.

Răzvan Burleanu a câştigat alegerile cu 168 de voturi din 254, ceea ce reprezintă nu mai puțin de 66,1% din voturi, iar contracandidatul său, Ionuţ Lupescu a reuşit să strângă, doar 78 de voturi, în timp ce Marcel Puşcaş a strâns doar 8 voturi, iar Ilie Drăgan nu a obținut niciun vot.

Favoriţi pentru conducerea Federaţiei au fost de la început, actualul preşedinte, Răzvan Burleanu şi fostul oficial de la UEFA, Ionuţ Lupescu.

În contrapartidă, la văzul numărului mic de voturi obținut, Marcel Pușcaș a anunțat că va pleca din lumea fotbalului.

De asemenea, una din cele mai vocale voci din fotbalul românesc, Dumitru Dragomir, a reacţionat după victoria lui Răzvan Burleanu, declarând că „a făcut pipi pe toţi! Pe cinci televiziuni, pe Generaţia de Aur, pe politică, pe toţi. Dar bine le-a făcut! Cei care l-au sprijinit pe Burleanu au dat un semnal: Mişcaţi în front, păţiţi la fel ca Gică Popescu. A fost o luptă între politică şi alţii, nu vreau să le pronunţ numele, dar o parte a ţării e foarte tare. Au fost presiuni foarte mari, frica domină România!”. 

Sursa foto: libertatea.ro

„Futsalul şi fetele au decis votul. A câştigat administraţia împotriva performanţei din fotbal. Din acest moment am pierdut un număr important de foşti jucători. Sunt dezamăgit, sincer vă spun. O să vedem… Dincolo de a conduce o federaţie de fotbal, există şi o responsabilitate extraodinară faţă de suporteri. Performanţele pot fi aduse de cei care au făcut performanţă pe terenul de fotbal. Ăştia suntem… Fiecare competiţie înfiinţată în ultimul an a decis votul fotbalului feminin şi a fotbalului în sală. E o pată pentru toată ţara, nu doar pentru fotbal”, a declarat selecționerul Turciei, Mircea Lucescu, arătându-se profund dezamăgit de alegeri.

După anunțarea rezultatului voturilor, Burleanu la prezidiu a recurs la o metodă lipsită de etică, clipind către Lupescu, Chivu şi Mircea Lucescu şi strigând „Un fleac, i-am ciuruit!“, primind un răspuns imediat de la un susținător, demn de un stadion din fundul unui cătun, „esteeee măăăă”.

Burleanu nu s-a oprit pe durata prezentării candidaturii a-l face pe Lupescu hoț și infractor și a-l cataloga pe acesta împreună cu ceilalți mari sportivi din fotbalul, drept un pericol pentru fotbalul românesc. Cu toate acestea, după anunțarea rezultatelor, Lupescu a avut fairplay-ul de a-l felicita pe Burleanu pentru reconfirmarea în poziția de președinte al FRF.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here