Invitație la pedalat în Oradea pentru acest weekend

0
876
Sursa foto: Facebook - Probikers.ro

Pasionații de ciclism sunt invitați de Asociația Sportivă Probikers Bihor la un nou eveniment Critical Mass, în acest weekend

Dat fiind că vremea este tot mai caldă și favorabilă activităților în aer liber, membrii Asociației Probikers Bihor au organizat un nou eveniment dedicat cicliștilor pentru acest weekend.

Așadar, Asociația Probikers invită toți pasionații ciclismului duminică, 22 aprilie de la ora 17.00 în Piața Rogerius de pe str. Corneliu Coposu din Oradea, la evenimentul devenit deja popular și anume Critical Mass.

Pentru acest tur, organizatorii au anunțat următorul traseu, care desigur a fost aprobat de Poliția Rutieră, și anume Parcare Piaţa Rogerius – Str. Corneliu Coposu – Str. Eroul Necunoscut – B-dul Decebal – Parcul Nicolae Bălcescu – Str. Avram Iancu – Piaţa Unirii – Ridicarea bicicletelor.

Un aspect important de reținut este faptul că accesul copiilor sub 14 ani la eveniment este interzis conform legii.

Critical Mass este un eveniment care a început în San Francisco, iar numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip, având loc în peste 325 de oraşe din lume.

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor, care vor circula în grup, pe străzile aglomerate de traficul rutier, asiguraţi de poliţie, și vor încearca să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist de a fi prezent, pe două roți, pe stradă şi, într-o oarecare măsură, asupra poluării oraşului.

Sloganului ediției din această primăvară este „Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic. Bicicletele nu poluează!”

„Facem apel la locuitorii municipiului Oradea, indiferent de sex şi naţionalitate. Luăm legătura şi cu alte organizaţii non-guvernamentale din oraș, ca să ni se alăture la acest eveniment, în încercarea de a atrage atenţia asupra poluări. Beneficiarii proiectului sunt toţi locuitorii orașului Oradea direct sau indirect. Beneficiarii direcţi sunt cei care folosesc bicicleta şi astfel vor fi mai sanatoşi. Iar beneficiarii indirecţi sunt toţi cetățenii, care vor respira un aer mult mai curat şi vor putea circula cu vehiculele motorizate în condiţii mai puţin aglomerate”, a explicat președintele Probikers Bihor, Sebastian Miklo.

Prin acest eveniment se urmărește promovarea mijloacelor alternative de transport, nepoluante şi atragerea atenţiei asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here