Volvo ar putea folosi motoarele de la Mercedes-Benz în autoturismele lor.

0
1660
Sursa foto: YouTube.com

Totodată, gigantul german Daimler ar putea cumpăra acțiuni în cadrul companiei suedeze Volvo

Cu toate că la acest moment sunt la nivelul de speculații, o publicație germană a ciatt surse apropiate brandului Daimler, care ar fi furnizat aceste informații.

Dacă e să privim în perspectivă, nu ar fi greu de imaginat, în condițiile în care chinezii de la Geely, cei care dețin și Volvo, au cumpărat în februarie 2018 un achiziționat un pachet de 9.69% din grupul Daimler.

Miliardarul Li Shufu, fondatorul brandului Geely, cel care a cumpărat cel care a devenit cel mai mare acționar al Daimler, a declarat la începutul acestui an, că finalitatea tranzacției este ca împreună cu nemții de la Daimler, să devină cei mai mari furnizori de automobile electrice. atunci ca scopul final al acestei tranzactii este sa devina impreuna cu nemtii cel mai important furnizor de automobile electrice din lume.

Cu toate că inițial, nu toți cei din board-ul Daimler au împărtășit această idee, se pare că reprezentanții au ajuns la un consens, iar potrivit publicației germane Manager Magazin, se discută de posibilitatea ca cele două companii să dezvolte și pachete comune de baterii.

Printre speculațiile apărute recent în piață, se pare că datorită factorului comun dintre germani și suedezi, și anume cei de la Geely, se are în vedere și varianta în care autoturismele de Volvo vor fi echipate cu motoarele celor de la Mercedes-Benz.

Alte zvonuri spun că, într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat, Daimler ar putea cumpăra acțiuni în cadrul Volvo, într-un procentaj mic.

În ciuda tuturor zvonurilor apărute, purtătorul de cuvânt al Daimler a declarat că informațiile sunt pure speculații care nu au rost să fie discutate, în timp ce reprezentantul Volvo a refuzat să comenteze sub orice aspect informațiile.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here