Peste 500 de oameni au participat în Oradea la primul Critical Mass din acest an.

0
1002

Duminică cei de la Asociația Sportivă ProBikers Bihor au organizat primul Critical Mass din acest an, la care au participat peste 500 de oameni.

Cicliștii s-au întâlnit, dumincă la ora 17, în parcarea de lângă Piaţa Rogerius, pornind mai apoi spre centrul Oradei, având traseul pe străzile Corneliu Coposu – Eroul Necunoscut – Bulevardul Decebal – Parcul Nicolae Bălcescu – Avram Iancu având punctul de oprire în Piaţa Unirii.

Din Piața Unirii, bicicliștii s-au adunat în faţa Primăriei, punct unde unul dintre liderii asociaţiei a vorbit despre scopul evenimentului Critical Mass, și anume cel de a pune în vedere și de a cere autorităţilor locale mai multe piste de biciclete şi de să conștientizeze ceilalți participanți la trafic de respectul pe care trebuie să îl primească din partea șoferilor în trafic. Totodată, și bicicliștilor le-a fost reamintit că și ei trebuie să respecte regulile şi să ofere respect.

În același timp, evenimentul și-a propus să promoveze mersul pe bicicletă ca o alternativă de transport sănătăs și eco, trend care este tot mai des adoptat în alte țări.

 

„Având în vedere îngrijorările tot mai mari din marile orașe europene privind gradul ridicat de poluare și ultimele scandaluri Dieselgate, noi dorim să prezentăm o alternativă ecologică și în același timp care aduce beneficii din punct de vedere medical, alternativă ce ar trebui promovată cât mai intens în rândul tinerilor. Avem exemplul celor din Olanda, unde mersul pe bicicletă a atins dimensiuni colosale, populația înțelegând utilitatea și beneficiile sub toate aspectele a acestei alternative ecologice” a declarat președintele ProBikers Bihor, Sebastian Miklo.

În specificul evenimentului, cicliștii au ridicat bicicletele deasupra capului la final.

În ceea ce privește numărul de participanți la eveniment, Poliția Rutieră, care a coordonat acest eveniment, a declarat un număr aproximativ între 500 și 700 de participanți.

Următoarea ediţie a Critical Mass va avea loc în această toamnă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here