Bugetul județului a fost aprobat

0
1256
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

După luni de așteptare, proiectul ce privește bugetul județului Bihor pentru anul 2018 a fost aprobat.

La finalul unei ședințe ce a durat peste trei ore, bugetul județului a fost aprobat, după luni întregi de așteptare și tergiversare din partea consilierilor liberali.

Miercuri, alături de consilieri au participat și peste 100 de angajați din cadrul Consiliului Județean Bihor și a instituțiilor subordonate, interesați fiind de salariile lor, care erau deja în pericol. Mai mult, unii lideri de sindicat au amenințat consilierii liberali, că dacă nu vor vota bugetul și vor lăsa fără salarii angajații instituțiilor, aceștia vor începe o amplă manifestare de pichetare a sediului PNL.

După lungi discuții destul de tensionate, se proconiza că bugetul va rămâne în continuare nevotat, însă salvarea a venit de unde nimeni nu se aștepta.

Consilierul PNL și totodată, cunoscutul artist, Cornel Borza a uimit pe toți cei prezenți, atunci când a votat în favoarea alianței PSD-UDMR-ALDE, alegând să pună stop penibilului în care liberalii continuau să se adâncească.

Așadar, cu ajutorul liberalului, președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a făcut anunțul mult așteptat „Votul este 18:16. Bugetul a trecut”, vestea fiind primită cu ropote de aplauze de cei din sală.

Inițial, pentru a-și acoperi într-un fel cele întâmplate, liberalii au declarat că artistul ar fi votat din greseală, apăsând greșit butoanele, însă Cornel Borza a respins vehement aceste afirmații, precizând jurnaliștilor că a votat în cunoștință de cauză „ cu sufletul și gândul la toți oamenii care pot pleca acasă cu salariul care li se cuvine”, precizând totodată că își dorește să devină o punte între putere și opoziție.

Desigur, liderului grupului PNL din Consiliul Județean nu s-a abținut din a vocifera amenințări, spunând că liberalul „va avea mari probleme”.

Din fericire, tot acest circ creat și dorit să continue de către consilierii liberali a luat sfârșit, iar victimele deciziilor acestora, și anume angajații din instituții, își vor putea primi diferența de 30% a salariului lunii aprilie și vor putea fi liniștiți, că vor avea pe mai departe salarii. Cel puțin pe anul acesta.

Să fie acesta primul semn că încet, nici liberalii nu mai suportă modul în care președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan alege să conducă partidul, cu pumnul în gură?

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here