Un amendament al europarlamentarului Emilian Pavel, poate aduce țara noastră în Schengen.

0
2309

Europarlamentarul bihorean Emilian Pavel, membru al Comisiei de Drepturi și Libertăți Civile din Parlamentul European, a depus cu succes, un amendament care poate aduce România în Schengen.

Eurodeputatul social-democrat Emilian Pavel, a anunțat miercuri aprobarea unui amendament în cadrul „Raportului anual asupra funcționării zonei Schengen”, votat în Comisia LIBE, cu privire urgentarea aderării României la spațiul Schengen.

„Prin acest amendament am solicitat în cadrul „Raportului anual asupra funcționării zonei Schengen”, lărgirea spațiului Schengen prin aderarea României și Bulgariei. În același timp, am amintit membrilor comisiei LIBE faptul că Președintele Comisiei Europene a anunțat de mai multe ori faptul că România și Bulgaria sunt pregătite pentru acest lucru, lucru menționat și în rezoluțiile Parlamentului European din 8 Iunie 2011 și in concluziile Consiliului din Iunie 2011 și octombrie 2012, precum și în ultimele rapoarte bianuale referitoare la funcționarea spațiului Schengen” a declarat eurodeputatul bihorean Emilian Pavel.

În concret, prin acest amendament bihoreanul a cerut Consiliului să urgenteze aderarea României la zona Schengen pentru care, potrivit europarlamentarului, au fost îndeplinite condițiile legale conform aquis-ului Schengen încă din anul 2011.

„Consider că această amânare a aderării țării noastre în zona circulației libere este nejustificată cu atât mai mult cu cât în prezent România aplică majoritatea dispozițiilor acquis-ului Schengen și acționează, astfel, ca un membru de facto, gestionând peste 2000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene. Mă voi lupta în continuare pentru acest lucru și îmi doresc ca decizia politică să fie luată cât mai rapid, astfel respectându-se principiile și valorile care stau la baza Uniunii Europene” a mai declarat social-democratul Emilian Pavel

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here