Consiliul Local Oradea a făcut o „bucurie” cadrelor medicale. Au redus cu 60% sporurile medicilor și cu 25% sporurile asistenților medicali

0
3007
Sursa foto: radiocluj.ro

Consiliul Local Oradea a decis joi să reducă sporurile ce sunt acordate medicilor și asistenților medicali, prin votul exclusiv al consilierilor liberali.

Joi pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Oradea s-a aflat printre altele și reașezarea salariilor medicilor, asistenţilor medicali și personalului TESA, în condițiile în care grupul PSD a fost împotrivă și grupul UMDR s-au abținut de la vot.

În ciuda sporului acordat de către Guvernul României, la cererea primarului Ilie Bolojan, economiștii Primăriei au ales să refacă „ușor” calculele, astfel că au diminuat sporul medicilor cu 60% și a asistenților medicali cu 25%. În schimb, pentru celelalte categorii de personal, veniturile vor fi exact ca la nivelul lunii februarie din acest an.

Dat fiind că mărirea salariilor medicilor și asistenţilor medicali constituie o temă majoră în discursul public al social-democraților și una dintre realizările majore din programul lor de guvernare, se înțelege nemulțumirea aleșilor locali din partea PSD, care au fost puși în fața proiectului prin care liberalii au ales să reducă semnificativ veniturile medicilor și asistenților medicali, declarând simplu că vor să compenseze pentru scăderile salariale ale personalului TESA.

„Vom vota împotrivă, pentru că sunt afectaţi salariaţii din sistemul medical, deşi există limitări de minim şi maxim”, a reclamat consilierul social-democrat, Adrian Negrea care este și cadru didactiv universitar în economie.

În contrapartidă, șeful Direcției Economice din Primăria Oradea în argumentația sa, a reluat discursul edilului Bolojan, motivând la final simplist că „am mers pe varianta să nu piardă nimeni la salariu, la nivelul lunii februarie”.

În ciuda opoziției argumentate de către consilierii social-democrați, proiectul a trecut cu votul în masă a consilierilor PNL, vot la care consilierii UDMR s-au abținut.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here