Decizia este oficială! Social-democrații vor supune la vot în Consiliul Județean Bihor trecerea Spitalului Județean de la Primăria Oradea

0
1629

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang a susținut în cadrul unei conferințe de presă, că grupul PSD din Consiliul Județean va supune la vot în mod oficial, trecerea Spitalului Județean înapoi sub conducerea CJ Bihor.

Drept replică la conferința de presă a edilului liberal, Ilie Bolojan, președintele social-democraților bihoreni, Ioan Mang, a susținut la sediul PSD Bihor o conferință de presă, în care pe subiectele de discuție s-a aflat și situația de la Spitalul Județean.

Ioan Mang a declarat că PSD va merge mai departe cu ideea exprimată public luni, și anume ca Spitalul Judeţean să revină în administrarea Consiliului Județean Bihor.

Luni, Ilie Bolojan a expus motivele și calculele Primăriei Oradea pentru care s-a decis tăierea sporurilor medicilor și a asistenților medicali de la Spitalul Județean și Spitalul Municipal „Gavril Curteanu” cu 60%, respectiv 25%, motive la care vicepreședintele Consiliului Județean Bihor a ținut să le răspundă.

„Noi vom cere în CJ transferarea Spitalului Județean acolo unde îi e locul” a declarat Ioan Mang.

Astfel, Mang a ținut să sublinieze faptul că Municipalitatea este incapabilă să rezolve problema ivită la Spitalul Județean, Oradea fiind singurul oraș din țară care are această problemă, unde medicul-șef a UPU a demisionat și luni dimineață aproape 90% dintre cadrele medicale au aminințat cu aceeași măsură.

„Primarul Bolojan a emis teoria potrivit căreia, Guvernul este vinovat pentru că ar fi mărit prea mult salariile, ori în fapt, Guvernul nu a făcut decât să apropie salariile de cele normale, având în vedere exodul cadrelor medicale” a mai precizat președintele social-democrat, Ioan Mang.

Mang a declarat că în opinia sa, cadrele medicale au în sfârşit, salarii chiar decente, care îi opresc pe aceştia să îşi caute de lucru în străinătate, iar modul de acţiune al primarului orădean nu denotă liberalism, ci comunism extrem. Mai mult, social-democratul ținut să precizeze că o Hotărâre de Consiliu Local nu poate să surclaseze o Hotărâre de Guvern, aşa că cea adoptată de majoritatea PNL din Consiliul Local.

În acest sens, grupul PSD din legislativul municipal au depus luni o sesizare la Prefectul Județului Bihor, pentru a se constata nelegalitatea hotărârii.

Liderul PSD Bihor combate şi teoria cum că Guvernul a mărit salariile fără să acopere cu bani aceste majorări, chiar prin intermediul tabelului comparativ ce a fost distribuit ieri, la conferinţa de presă de primarului Ilie Bolojan, unde apare că, pentru spitale, în 2017, a avut suma de 186 milioane lei pentru salarii, iar în 2018 are disponibilă suma de 297 milioane lei de la Guvernul României.

„Primăria a profitat de propria incapacitate de a gestiona spitalul şi a făcut o problemă politică din acest subiect dând vina pe Guvernul PSD, însă este singura administrație din țară, care întâmpină această problemă”, a declarat în final liderul social-democraţilor bihoreni.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here