Donează sânge! Fii erou! Un proiect al Asociaţiei Studenţilor Mediciniști din Oradea

0
894

Studenții voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Mediciniști din Oradea organizează în perioada 7-11 mai 2018 cea de-a V-a ediţie locală a proiectului naţional „Donează sânge! Fii erou!”

Pe lângă Oradea, campania se desfășoară și în alte 10 centre universitare din ţară şi anume București, Cluj, Iași, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanţa, Timișoara, Târgu-Mureș și Galați.

Proiectul „Donează sânge! Fii erou!” își propune să promoveze spiritul civic al comunităţii noastre, a adevăratelor valori, prin organizarea unor activităţi de suflet. Acest proiect urmărește depășirea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele din România, prin organizarea unei campanii de donare de sânge desfășurată pe parcursul celor 5 zile la nivel naţional.

Prin desfășurarea aceastei campanii la nivel local, se urmărește informarea şi sensibilizarea comunității cu privire la importanța actulul donării, la efectele grave ce pot rezulta in urma lipsei de sânge și totodată se dorește  mobilizarea a cât mai mulţi locuitori ai orașului să vină să doneze sânge, atât pe timpul desfășurării campaniei, cât și în afara acestuia.

„Scopul nostru este de a mobiliza comunitatea într-un număr cât mai mare în atingerea obiectivelor propuse, și anume: de a modela comunitatea, de a promova valorile sociale prin susţinerea şi salvarea vieţilor omenești” a declarat Bianca Dinică, coordonatorul proiectului.

Dacă încă nu ești hotărât trebuie să știi că prin săvârșirea actului donării ai o serie de avantaje printre care noi amintim o zi liberă, 7 tichete valorice venite ca o recompensă biologică, reducere de 50% pe mijloacele de transport în comun pentru 30 de zile, analize gratuite, monitorizarea stării de sănătate, satisfacerea gestului altruist și nu în ultimul rând regenerarea sângelui care induce o stare de bine atât fizic cât și mental.

Donând o unitate de sânge (410-450ml) ai șansa de a salva trei vieţi, trei oameni care au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui.

Donatorii sunt așteptați în perioada 7 – 11 Mai 2018 între orele 7:30-11:30 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, strada Louis Pasteur, nr. 30

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here